GTX spoznáte podľa...

V prednej časti vozidla, presnejšie v nárazníku nájdete novú čiernu mriežku so šesťuholníkovým vzorom. Po stranách sú potom nové trojuholníkové diódy denného svietenia. V dnešnej dobe sa originálne svetelné podpisy značiek v prednej a zadnej časti stávajú štandardom a nevynecháva ho ani VW. Matrix IQ.LIGHT má GTX už v základe, čo je príjemná správa. Aerodynamické prahy po bokoch a kryty spätných zrkadiel sú zvýraznené čiernym lesklým lakom. Rovnakú povrchovú úpravu objavíte aj vzadu, vrátane difúzora. A nesmie chýbať ani čierna strecha. ID.3 GTX dostala tiež nové 20-palcové hliníkové disky, ktorým VW hovorí Skagen.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Interiér vylepšujú športové sedadlá prešívané kontrastnými červenými niťami, pričom tento detail nájdete aj na multifunkčnom volante alebo vo výplniach dverí.

Na palubnej doske je potom 12,9-palcový displej spojený s novou generáciou infotainmentu s integrovaným AI, takže sa môžete porozprávať s ChatGPT firmy OpenAI.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Veľmi slušná dynamika, prekvapivý dojazd

ID.3 GTX dostala o niečo väčšiu batériu s kapacitou 79kWh, ktorá zvládne nabíjanie jednosmerným prúdom s výkonom 175 kW. Vďaka tomu by ste mali dostať akumulátor v ideálnych podmienkach z 10 na 80 percent o 26 minút.

Zadné kolesá GTX sú poháňané elektromotorom APP550. Má 210 kW (286 koní) a Volkswagen tvrdí, že táto verzia má dojazd 600 kilometrov. Auto zvládne akceleráciu z miesta na 100 km/h za 6 sekúnd a jeho maximálna rýchlosť je obmedzená na 180 kilometrov za hodinu.

O stupienok vyššie

VW však dokáže z rovnakého motora vyťažiť ešte viac.  Dokazuje to prevedenie GTX Performance s výkonom až 240 kW, teda 326 koní. Táto verzia zvládne zrýchlenie z nuly na stovku za 5,6 sekundy a konštruktéri posunuli jej maximálnu rýchlosť na 200 kilometrov za hodinu.

ID.3 GTX Performance má v porovnaní s GTX vo výbave adaptívne tlmiče DCC, pričom už základné nastavenie podvozka je iné ako má štandardná ID.3. Predpredaj ostrých modelov začína v priebehu leta, prvé kusy by sa mohli k zákazníkom dostať na prelome leta a jesene a cena GTX by sa mohla pohybovať okolo čiastky 52 500 eur.