Úplná uzávera od 22. apríla do 18. augusta

Rekonštrukcia je dôležitá pre mnohých motoristov, keďže cesta I/51 spájajúca Nitru a Vráble je jednou z najviac využívaných v rámci okresu Nitra. Od utorka 2. apríla do septembra dôjde k čiastočnému uzatvoreniu cesty medzi Golianovom a Vrábľami (km 190,7 – 193,215). Prejazdná šírka má byť napriek tomu minimálne 2,75 metra, informuje spravodajský portál MY Nitra.

O tri týždne neskôr už pristúpia k úplnému uzatvoreniu časti cesty. Konkrétne sa tak stane od 22. apríla. Kompletná uzávera sa týka úseku medzi križovatkou v smere na Golianovo a križovatkou Klasov (km 187,15 – 190,7). Potrvá od už spomínaného 22. apríla až do leta do 18. augusta.

„Obchádzka pre autá do 3,5 tony vrátane pôjde cez Babindol a Klasov, plus zásobovanie a autobusy. Nákladná doprava bude odklonená už v Nitre,“ povedal pre MY Nitra Ján Balázs, starosta obce Klasov. Nákladné vozidlá budú musieť využiť alternatívnu trasu vedúcu cestou II/511 a rýchlostnou cestou R1.

Rekonštrukciu realizuje stavebná firma Eurovia SK Košice. Celkovo budú stavebné práce stáť 5,5 milióna eura. Motoristi sa musia v období do ich dokončenia pripraviť na možné časové zdržania.

Zdroj: MY Nitra / foto: cz.depositphotos.com