Policajti pochybili, sľubujú zmeny do budúcna

Polícia čelila okrem iného kritike za to, že celému tvrdému zákroku, o ktorom sme vás informovali v samostatnom článku, sa prizerala vodičova neplnotelá dcéra. Voči motoristovi zasiahli muži zákona naozaj nekompromisne – skončil na zemi. Následne bol v putách.

Štát teraz vysvetľuje, že prijal opatrenia, aby do budúcna už nedochádzalok obdobným prehnaným policajným zákrokom. Samotný vodič sa na postup policajtov po zákroku sťažoval a nepozdával sa mu.

Hoci ho majiteľ poškodeného vozidla vinil z toho, že doňho narazil aspôsobil mu parkoviskové škrabance, motorista sa bránil, že si svoj skutok neuvedomil. Poškodený vlastník auta ho prenasledoval a zalarmoval policajtov, ktorí zjavne nadobudli presvedčenie, že muž uniká z miesta nehody, čo je skutok, za ktorý bežne hrozí okrem finačnej pokuty aj odobratie vodičského preukazu.

Všetko sa však neskôr vysvetlilo a policajti zaradili vo verejných vyjadreniach „spiatočku“. Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline sa s mužom medzičasom stretol. Z jeho strany padlo podľa medializovaných informácií aj ospravedlnenie. Polícia tak napokon otvorene priznala, že zákrok nebol v poriadku. "Zo strany nadriadených príslušníkov PZ, ktorí sa dopustili pochybenia, budú prijaté opatrenia, aby sa takéto nedostatky v budúcnosti neopakovali," ubezpečila Gabriela Kremeňová z KR PZ v Žiline.

Video z policajného zásahu nájdete nižšie v článku:



Zdroj: TASR