Aktuálna generácia, dostupná na trhu od roku 2017, zaznamenala viacero úspechov. Do konca roka 2019 prekonal v tejto generácii hranicu 745 000 predaných kusov v 119 krajinách sveta

Najvýraznejšie prvky faceliftu

Dizajn prešiel dynamickými úpravami, ktoré priniesli novú športovú trojrozmernú prednú masku s dierovanou štruktúrou a s horizontálnym chrómovým akcentom, disky z ľahkých zliatin s lešteným povrchom, nové dvojfarebné kombinácie a elegantné alternatívy farebnosti v interiéri.

Nový motor 1.2 DUALJET s označením K12D je doplnený systémom SHVS Mild Hybrid s lítium - iónovou batériou s vyššou kapacitou. Výsledkom je tak ešte nižšia spotreba. Okrem množstva bezpečnostných prvkov dostupných aj v súčasnej verzii získal modernizovaný Swift aj ďalšie asistenčné systémy, ako rozpoznávanie dopravných značiek, monitorovanie mŕtveho uhla či funkciu predchádzania vybočeniu z jazdného pruhu. 

Farby

Novinkou sú aj ďalšie dvojfarebné kombinácie. Charakteristické farby Burning Red Pearl Metallic a Speedy Blue Metallic sú s príchodom faceliftu v ponuke aj v kombináciách s čiernou strechou. Pribudli tiež dve úplne nové farebné kombinácie – Frame Orange Pearl Metallic s čiernou strechou a Rush Yellow Metallic so striebornou strechou. Nový Swift navyše prináša možnosť strieborného obloženia interiéru a umocňuje tak moderný dojem z priestoru.

Mild-hybrid od teraz v každej verzii

Nový motor K12D 1.2 DUALJET s dvojitým vstrekovaním ponúka optimálny výkon v kombinácii s dobrou spotrebou paliva. Pomáha tomu aj elektricky ovládané variabilné časovanie sacích ventilov (VVT), olejové čerpadlo s variabilnou kapacitou a elektricky riadené dýzy na chladenie piestov. Spotreba paliva sa znižuje aj vďaka systému SHVS Mild Hybrid, dostupného vo všetkých verziách modernizovaného Swiftu. Systém pozostáva z ľahkého, kompaktného ISG (integrovaný štartér - generátor) s funkciou elektromotora a lítiovo-iónovej batérie s kapacitou, ktorá sa zvýšila z 3 Ah na 10 Ah, vďaka čomu v porovnaní s predchádzajúcou verziou ešte viac znižuje spotrebu paliva.

Systém SHVS Mild Hybrid premieňa kinetickú energiu generovanú počas brzdenia na elektrickú energiu, ktorá nabíja lítiovo-iónovú batériu a ktorú elektromotor využíva na asistovanie spaľovaciemu motoru v snahe dosiahnuť nižšiu spotrebu paliva. Taktiež automaticky zastaví motor keď je auto nehybné, vďaka čomu tiež šetrí palivom. 

Pokrokové bezpečnostné technológie

Doterajšiu rozsiahlu bezpečnostnú výbavu (dvojsenzorová podpora brdzenia, upozornenie na vybočovanie do strán, asistent diaľkových svetiel…) rozšíria v modernizovanej verzii ďalšie asistenčné systémy: rozpoznávanie dopravných značiek, monitorovanie mŕtveho uhla a funkcia pre zabránenie opusteniu jazdného pruhu.

Rozpoznávanie dopravných značiek

Tento systém používa monokulárnu kameru s cieľom monitorovať dopravné značky (ako napr. obmedzenú rýchlosť) pričom príslušný symbol zobrazuje na displeji. 

Monitorovanie mŕtveho uhla (BSM – Blind Spot Monitor)

Dva bočné radarové snímače umiestnené vzadu detegujú prítomnosť vozidiel v mŕtvom uhle, príp. vozidiel približujúcich sa k nemu. Keď sa vozidlo približuje do zóny mŕtveho uhla alebo je tam detegované, v príslušnom vonkajšom spätnom zrkadle sa rozsvieti varovná LED ikonka. Systém tak pomáha pri zmenách jazdných pruhov.

Predchádzanie vybočeniu z jazdného pruhu

Pri rýchlostiach 60 – 160 km/h jazdný pruh rozpoznáva monokulárna kamera. Keď zistí, že hrozí vybočenie z jazdného pruhu, pomáha vodičovi vrátiť vozidlo naspäť do jazdného pruhu ovládaním natočenia volantu.