Promotér seriálu Eurosport Events spustil tento rok program #RaceToCare, ktorý mal svoje pokračovanie aj na našom podujatí WTCR Race of Slovakia. Eurosport Events venuje na každom podujatí po jednom eure za každý odjazdený kilometer v kvalifkácii a pretekoch, a to za každého jazdca, ktorý absolvuje celú sezónu. Výslednú sumu doplnia aj dobrovoľné príspevky od pretekárov a ďalších členov "WTCR rodiny". Peniaze potom putujú do neďalekej nemocnice, v prípade SLOVAKIA RINGU do Nemocnice s poliklinikou v Dunajskej Strede. Pretekársky víkend u nás vygeneroval 15 000 eur.

Francúz Yann Ehrlacher (Cyan Racing Lynk & Co) - priebežný líder seriálu WTCR o programe #RaceToCare povedal: "Tento pretekársky rok je ako žiaden predtým. Pandémia ovplyvnila životy všade na svete. Za to, že môžem pretekať, vďačím aj všetkým ženám a mužom zdravotníckych organizácií a zariadení po celom svete. Rodina WTCR sa im chce poďakovať aj programom #RaceToCare - pretože teraz je aj na nás, aby sme pomohli."

Druhý muž priebežného poradia a človek s najväčším počtom víťazstiev v histórii WTCR - Argentínčan Esteban Guerrieri (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport) zase povedal: "Rodina WTCR chcela spraviť niečo, aby sa aj vám poďakovala za starostlivosť, takže tiež venujem po jednom eure za každý pretekársky kilometer."

“Sme naozaj radi, že sme podujatie tohto svetového významu mohli u nás zorganizovať, samozrejme za prísnych hygienických opatrení, a zároveň prezentovať svetový motoršport zo Slovenska aj divákom na TV obrazovkách do celého sveta. O to zvlášť nás teší iniciatíva promotéra, vďaka ktorej sa v rámci nášho podujatia vyzbierali finančné prostriedky pre našu najbližšiu nemocnicu ako podpora pre boj s pandémiou Covid-19” dodal Pavel Čulík, generálny riaditeľ okruhu SLOVAKIA RING.
 
Viac informácií k programu WTCR #RaceToCare nájdete tu: https://www.fiawtcr.com/race-to-care/