Špeciálne upravený „riaditeľský“ Enyaq iV dostal rovnaké červené lakovanie ako doterajší Superb, okrem panoramatickej strechy ho však vo fabrike vybavili aj šiestimi anténami, špeciálnou sirénou, chladničkou a riadiacim pultom v zadnej časti kabíny. Vďaka nemu je možné na palube vozidla prijímať a odovzdávať informácie. Riaditeľ pretekov Christian Prudhomme okrem toho môže priamo z vozidla vydávať pokyny alebo organizovať prevádzku pelotónu a je v neustálom kontakte s komisármi petekov a ďalšími organizačnými vozidlami a odovzdáva si informácie o aktuálnom priebehu pretekov. Takto špeciálne upravený Enyaq iV má tiež spevnený podvozok. Čo si pod tým presne predstaviť, automobilka však nešpecifikovala.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Trikrát a dosť

Už dnes (2. 9. 2020) čaká na riaditeľský Enyaq iV prvá etapa s celkovou dĺžkou 183 km. Okrem spomínanej dnešnej etapy z Gap do Privas odprevadí nová vlajková loď značky Škoda cyklistov tiež pri individuálnej časovke z Lure do La Planche des Belles a naposledy tiež počas záverečnej etapy dlhej 122 kilometrov. Tá vedie z Mantes-la-Jolie do Paríža, kde pretekárske pole po 21 absolvovaných etapách a celkovo 3470 kilometroch prejde cieľom na parížskom bulvári Champs-Élysées. Automobilka nezabúda pripomenúť, že okrem červenej Škody Enyaq iV sa v organizačnom tíme pretekov Tour de France objavuje ďalších 250 škodoviek, z toho 30 je údajne elektrifikovaných (elektrické Citigo-e a plug-in hybridné modely).

Kampaň značky ŠKODA: “To the Greatest Family of all: Cyclists”

Pri príležitosti Tour de France spustila ŠKODA aj tento rok 360-stupňovú kampaň s názvom “To the Greatest Family of all: Cyclists”. Tá má za úlohu v rámci celosvetovej cyklistickej komunity rozvíjať vášeň pre cyklistiku a tímového ducha.