Automobilka Kia to s novým modelom Kia Sorento 2020 myslí naozaj vážne. Pár dní pred jeho svetovou premiérou posiela do sveta prvé fotografie a ukazuje, že to s útokom na prémiovú časť segmentu stredne veľkých SUV neboli len prázdne marketingové reči. Aspoň podľa prvých fotografií sa zdá, že nám nové Sorento poriadne „zluxusnelo“.

Veľkou revolúciou sú aj vonkajšie tvary. Pracovali na nich v Ázii, Amerike, aj v Európe. Nové Sorento by sa malo páčiť rovnako na celom svete.

Viac hrán a sebavedomia

Novinka má byť globálnym modelom, čo tak trochu vysvetľuje aj jej nevšedné tvary. Na dizajne auta spolupracovali tri dizajnérske štúdiá, kórejské, európske aj americké. Výsledok je však veľmi originálny a Kia Sorento 2020 rozhodne nikde nesplynie s davom. Šokuje najmä zozadu, kde cítiť výrazný americký vplyv.

Sorento 2020 chce osloviť aj zákazníkov uvažujúcich nad nemeckými prémiovými SUV.

Revolučnými zmenami však prešla aj kabína auta. Tu Kia sľubuje ešte vyššiu úroveň dielenského spracovania, nové materiály a tú najlepšiu výbavu, akú momentálne v regáloch má. Zdá sa, že tvorcovia auta len nesľubujú, ale aj reálne plnia to, čo rozprávajú. O technike zatiaľ mlčia, isté je len to, že Kia Sorento 2020 vyjde na novej podvozkovej platforme a ponúkne hybridnú techniku. Všetky podrobnosti sa však dozvieme už pri jej marcovej svetovej premiére na najbližšom ženevskom autosalóne.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov