Lamborghini má za sebou mimoriadne úspešné obdobie. Automobilka o tom informovala svet tlačovou správou, ktorá bilancuje tretí kvartál 2022. Uplynulý štvrťrok bol pre Talianov dokonca najlepší v histórii a okrem iného spomenuli aj pripravovaný terénny Huracán, ktorý po vzore konceptu s najväčšou pravdepodobnosťou dostane meno Sterrato. Automobilka ho popisuje ako „all-terrain“ verziu, pričom svoju premiéru si odbije začiatkom decembra na veľtrhu Art Basel v Miami. 

Posledné a zároveň prvé svojho druhu

Hurácan Sterrato bude predstavovať dôležitý míľnik v histórii značky. Nielenže ide o terénnu verziu susperšportu s atmosférickou V10, no zároveň pôjde tiež o posledné Lambom bez elektrifikácie. Každý nasledujúci model po Sterrate už dostane istú formou elektrifikácie a v druhej polovici tejto dekády by mali Taliani predstaviť aj svoj prvý elektromobil. 

O chystanej novinke toho zatiaľ veľa nevieme a špekulácii je oveľa viac než oficiálne potvrdených informácii. Celkom logicky sa však očakáva, že dostane pohon všetkých kolies a príde výhradne v karosárskej verzii kupé. Vo veľkom sa tiež hovorí o svetlej výške. Koncept terénneho Huracanu predstavený v roku 2019 bol vďaka prepracovanému zaveseniu kolies o 47 mm vyšší ako konvenčný variant talianskeho superšportu, pričom na oboch nápravách mal rozchod kolies rozšírený o 30 mm. Nájazdové uhly vpredu a vzadu boli zväčšené o 1, resp. 6,5 stupňa, no a veľkou zaujímavosťou bolo aj použitie systému riadenia zadných kolies. Nechýbalo samozrejme ani zosilnenie podvozku či ochranné prvky. 

Obrázky Huracanu Sterrato z nedávnej upútavky odhaľujú auto v takmer produkčnom stave, pričom od spomínaného konceptu sa až tak výzorovo nelíši. Pre bližšie informácie si však budeme musieť počkať na oficiálnu premiéru. Kto bude hlavným konkurentom terénneho Lamba? Jednoznačne Porsche 911 Safari! Automobilka nám pred pár dňami ukázala prototypy, ktoré dokázali v Čile vyšplhať do výšky vyše 6 km.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

Zdroj: Lamborghini