Najprv na štatistiky:

Za rok 2022 sme na webe topspeed.sk dovedna publikovali 1931 článkov. To je o 316 viac ako v roku 2021. Spolu ste im venovali 17,9 milióna pozretí. Ak si to len veľmi nepresne spriemerujeme, vychádza to na 161 článkov mesačne, 40 týždenne a teda takmer 6 noviniek denne. Tým v priemere venujete denne, po celý rok, takmer 50 tisíc čítaní.

10 najčítanejších článkov roka 2022:

10. miesto:

Zaujímavý článok o výhodách elektromobilov v meste a obmedzení spalovákov si získalo pozornosť takmer 144 000 čitateľov.

9. miesto:

informácia o tom, že prvý európsky štát zvažuje zásadné obmedzenie elektromobilov pre následky energetickej krízy prečítalo takmer 145 000 ľudí

8. miesto:

správa o tom, že minimálne VW Group a konkrétne značka Škoda po niekoľkoročnej kritike novinárov, ale aj klientov konečne pre ďalšie generácie áut ustúpi od ovládania väčšiny funkcií len pomocou dotykových displejov. Pozornosť jej venovalo takmer 151 000 čitateľov.

7. miesto:

články o značke Dacia patria z roka na rok medzi najčítanejšie a dnes sa už dá hovoriť o priamej konkurencii článkom o značke Škoda. Aj to je jasný ukazateľ rastúcej obľubenosti tejto rumunsko-francúzskej značky. Informáciu o tom, že Dacia sa bude postupne tlačiť aj do väčších segmentov áut prečitalo viac než 151 000 čítateľov.

6. miesto:

 

články ohľadne vývoja cien ropy a teda palív sa týkajú fakticky všetkých motoristov a preto niet divu, že správu o embargu na ruskú ropu, ktoré zásadne ovplyvní cenu palív u nás čítalo takmer 181 000 z vás.

5. miesto:


o úsporné autá sa budú ľudia zaujímať vždy. Bez ohľadu na to, na aké palivo či energiu jazdia. Tu sme sa pozreli na najúspornejšie jazdené autá z autobazárov. Téma zaujala takmer 187 000 ľudí.

4. miesto:

STK a EK vždy boli a budú pre motoristov horúce témy. V roku 2022 veľmi zaujala téma zmien intervalov kontrol nie len technického stavu vozidiel, ale aj kontroly emisií až 202 000 čitateľov.

3. miesto:

Téma, ktorá sa bude týkať všetkých európanov, keď sa definitívne dostane do platnosti sú jednodňové diaľničné známky. No zdá sa, že ju počas roka využije aj veľa Slovákov, súdiac podľa záujmu, ktorý s čítanosťou takmer 254 000 článku nižšie venovali.

2. miesto:

Toto umiestnenie je pre nás veľké prekvapenie, ktoré nás v redakcii zároveń teší. Obecne nepatrí čítanie si predpisov, pravidiel či vyhlášok k obľúbeným činnostiam. Téme zmien a noviniek v pravidlách cestnej premávky venovalo pozornosť až takmer 280 000 čitateľov.

1. miesto:

Najčítanejšim článkom roka 2022 bola, tiež celkom prekvapivo, téma o súdnej dohre s nadmerným tankovaním lacného paliva Slovákmi v Poľsku, ktorí ho nie len pre vlastnú potrebu nakupovali do nevhodných nádob v stovkách litrov. Téme venovalo pozornosť takmer 399 000 z vás.

V mene celej redakcie TOPSPEED.sk želám pokojnejší, stabilnejší a menej stresujúci rok ako bol 2022. V prvom rade zdravie a bezpečné šoférovanie, nech je to kdekoľvek.

zdroj foto: cz.depositphotos.com