Modely Porsche boli oficiálne integrované do herného simulátora Gran Turismo v roku 2017 a naposledy sa v aktuálnom vydaní objavil virtuálny Taycan Turbo S. Model Vision Gran Turismo je však úplne prvý koncept špeciálne vyvinutý výlučne pre potreby počítačovej hry.

Napriek tomu, že v prípade tejto štúdie neexistuje žiadny zámer na sériovú výrobu, Porsche postavilo fyzický model v plnej veľkosti a zároveň pripúšťa, že niektoré štylistické prvky auta by sa mohli objaviť na budúcich produkčných vozidlách.

Je to pohľad do skutočnej budúcnosti?

Čo presne tým má Porsche na mysli, dizajnéri značky ani oficiálna tlačová správa neprezrádzajú, opakovane sa však spomína ďalší vývojový stupeň predných svetiel tvorený štyrmi segmentami LED a zadný svetelný „podpis“ podobný tomu, aký dnes nájdete na modeloch Taycan a 911.

Vision Gran Turismo je samozrejme viac myšlienkový model ako odraz skutočnosti, Porsche však hovorí, že sa pri návrhu sústredili na každý jeden aspekt, ako keby pracovali na skutočnom vozidle. V rámci digitálneho modelu preto počítali s nasadením karbónu a titánu kvôli zníženiu hmotnosti, nechýbajú prvky aktívnej aerodynamiky alebo holografický prístrojový panel ako ďalší stupeň head-up displeja.

Nové vydanie hry Gran Turismo 7 japonskej firmy Polyphony Digital bude na trhu dostupné od 4. marca budúceho roka, takže až potom sa dozvieme, aký je zamýšľaný výkon konceptu Porsche i jeho hmotnosť či dynamika.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 20 obrázkov

zdroj: Porsche