Špekulácie, že nová generácia Caymanu a teda aj modelu Boxster bude elektrická, začali naberať na obrátkach v roku 2019 a odvtedy prakticky neutíchli. „Olej do ohňa“ prilialo aj samotné Porsche, ktoré v septembri 2021 predstavilo v podstate pretekársku elektrickú 718 vo forme konceptu Mission R. Vlna špekulácii tak opäť o niečo zosilnela a stránka Automotive News ich teraz potvrdila. Porsche Cayman a Boxster budú skutočne elektrické. Túto informáciu im prezradili priamo predajcovia značky. 

Okolo roku 2025

Podľa správ Automotive News videli díleri Porsche nový Boxster, ktorý vyzeral ako Taycan fastback, pričom disponoval typickými dizajnovými črtami zatiaľ jediného elektromobilu značky. Podľa jedného z predajcov vyzeral daný model „úchvatne a športovo“. Navyše im malo byť povedané, že plne elektrický model 718 Cayman a Boxster prídu okolo roku 2025, čím by sa potvrdili fámy, ktoré kolovali automobilovým svetom už nejaký ten piatok. Elektrifikácia tak v Porsche naberie na obrátkach a legendárna 911 bude posledným športovým autom so spaľovacím motorom v portfóliu značky. 

Porsche však nemá pred sebou ľahkú úlohu a stále vraj pracuje na znížení hmotnosti. Práve tá im robí najväčšie vrásky, nakoľko samotné batérie sú ťažké a podstatou modelu 718 je práve jeho kompaktnosť a nízka hmotnosť, ktorú by chceli zachovať aj s nástupom elektrického pohonu. Na druhej strane sú optimistickí, že sa im podarí tieto prekážky už čoskoro prekonať.