Asi by sme mali dodať, že štvordverová luxusná limuzína nebude dostupná kdekoľvek. Genesis spočiatku spustí predaj modelu G90 len v Nemecku a Švajčiarsku. Presnejšie povedané, potenciálna klientela sa môže registrovať a objednávať vozidlo online už v tejto chvíli.

Kým základná, krátka verzia je dostupná so štyrmi alebo piatimi sedadlami, predĺžený model si budete môcť kúpiť len v štvormiestnom prevedení. Toto usporiadanie bude štandardne dodávané s elektricky nastaviteľnými zadnými kreslami s opierkami nôh, vyhrievaním, ventiláciou a individuálne nastaviteľnou masážnou funkciou.

Genesis pripomína, že pre Európu pripravená novinka nie je presne to isté auto, ktoré už je dostupné v Spojených štátoch či na domácom kórejskom trhu. „Pre Európu sme model doladili, aby sme prispôsobili jeho ovládateľnosť a pocit jazdy miestnym cestám a očakávaniam zákazníkov,“ hovorí Lawrence Hamilton, výkonný riaditeľ Genesis Motor Europe.

Čo presne technici v našej špecifikácii upravili, však automobilka zatiaľ neprezradila, upozorňuje len, že „urobila významnú investíciu na doladenie jazdnej dynamiky“ a sľubuje, že európsky model „dostal tie najlepšie a najnovšie bezpečnostné prvky a luxusnú výbavu ako súčasť štandardnej výbavy“.

Len pripomíname, že G90 na zámorských trhoch využíva vzduchové odpruženie, riadenie kolies zadnej nápravy, diaľkové parkovanie, samozrejmosťou sú tiež kompletne diódové svetlá alebo audiosystém Bang & Olufsen s 23 reproduktormi.

Kórejskú noblesnú limuzínu poháňajú preplňované 3,5-litrové vidlicové šesťvalce T-GDi. Základný variant má 380 koní a 530 newtonmetrov, osemstupňový automat a za príplatok je na iných trhoch dostupný aj s pohonom 4x4. Predĺžený model (z 5275 na 5465 mm) má tú istú jednotku doplnenú mild-hybridným 48-voltovým systémom, ktorý dáva 415 koní, 549 Nm a pohon oboch náprav je v sérii.

Cena Genesisu G90 zatiaľ zverejnená nebola, pripomíname ale, že o triedu menší model G80 začína na cene 73 580 eur, ktorý novinka určite prekoná.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 11 obrázkov

zdroj: Genesis