Genesis GV60 Magma automobilka prezentuje ako „expanziu značky do triedy vysokovýkonných automobilov“. Čo to presne znamená z pohľadu techniky inštalovanej pod karosériou lakovanou výraznou oranžovou farbou, zástupcovia firmy neprezradili, v zákulisí sa ale hovorí, že by produkčná verzia mohla dostať dvojicu elektromotorov a batériu z Hyundaia Ioniq 5 N.

To by znamenalo, že vrcholná verzia bude mať maximálny výkon krátkodobo 650 koní a trvalý výkon 609 koní, v kombinácii s trakčnou lítiovo-iónovou batériou s kapacitou 84 kilowatthodín.

Čo presne bude potom znamenať Magma pre samotný Genesis, ešte nie je stopercentne jasné, ale zdá sa, že nepôjde o vzťah, aký má nemecké M GmbH k BMW, ale pôjde skôr o ekvivalent Alpiny. Inak povedané, Magma sa nemá sústrediť len na výkony a rýchlosť, ale nemenej dôležitý bude pre automobilku aj luxus.

Zaujímavé tiež je, že verzie Magma majú pred kilowattmi „uprednostniť jazdné vlastnosti, respektíve zážitky z jazdy a spojenie vodiča s autom“.

Aj preto má GV60 Magma (okrem prepracovanej aerodynamiky) znížený podvozok kombinovaný s 21-palcovými diskami a v interiéri športové škrupiny, aj keď nám ich Genesis na fotkách ešte neukázal.

Luxusnejšia EV9 a Ioniq 7

Z trochu iného cesta je druhý koncept Neolun. Podobne ako Kia EV9 či chystaný Ioniq 7, aj pripravované veľké luxusné SUV od Genesisu bude postavené na najväčšej verzii elektrickej modulárnej platformy E-GMP. Preto je pravdepodobné, že najluxusnejšia značka kórejského koncernu preberie tiež motory a batérie EV9, aj keď naladenie či finálne čísla môžu byť trochu iné.

Genesis v prípade tohto auta zdôrazňuje pohostinnosť, a preto vyzdvihuje napríklad elektricky ovládané stúpačky, proti smere jazdy otvárané zadné dvere, o 180 stupňov otočné predné sedadlá, noblesné kašmírové čalúnenie vo farbe Royal Indigo s kožou v odtieni Purple Silk alebo podlaha vyrobená z pravého dreva.

Pochopiteľne sériová verzia asi dostanete stĺpiky B, takmer s istotou tiež konvenčne zavesené dvere, ale základ by mal skutočne reprezentovať to, čo Genesis chystá pre sériovú výrobu.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 8 obrázkov

zdroj: Genesis