Nadviazať na úspešnú premiéru

Premiéru v štatúte BMW Motorsport Junior Teamu ozdobil v napínavých pretekoch na rakúskom Red Bull Ringu celkovým druhým miestom. Aj tentoraz zaútočí na pódium v posádke BMW M6 GT3 s Holanďankou Beitske Visserovou. Napriek tomu, že sa dvojica do populárnej série zapojila až v druhej polovici sezóny, výkonmi v Spielbergu sa zaradila medzi jej špičku. Ich cieľom nie je nič iné ako opäť zamiešať karty na popredných pozíciách. Pomôcť by mohli aj Rišové skúsenosti zo svetoznámej anglickej trate s preslávenými pasážami, ale aj nevyspytateľným počasím.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Richard Gonda neskrýval nadšenie, že si bude môcť opäť zajazdiť na jednej z jeho najobľúbenejších tratí. „Ide o jeden z mojich najobľúbenejších okruhov, teším sa, že na ňom budem konečne pretekať aj s GT3-kou – spoločne s Beitske a tímom Šenkýř Motorsport. V Silverstone som mal vždy dobrú rýchlosť, vo Formule 3 sa mi tu podarilo aj triumfovať. Naposledy som však pre vážnu nehodu preteky nedokončil, a preto víkendový štart beriem ako výzvu a možnosť vyrovnať si účty! Riadiť BMW M6 GT3 v rýchlych zákrutách, ktoré Silverstone ponúka, je fantastický pocit. Preto budeme musieť využiť naše silné stránky, nájsť ideálne nastavenie a odviesť bezchybnú prácu za volantom a v boxoch. Verím, že týmto receptom potrápime silnú konkurenciu na špici. Práve na čelné priečky štartového poľa sa s celým tímom BMW Motorsport a našimi partnermi pozeráme.“

Priame prenosy oboch víkendových pretekov prinesie stanica DIGI Sport 1 (v sobotu o 17.10 SELČ, v nedeľu o 15.50) a Youtube kanál GT Open sprostredkuje naživo aj dianie v predpoludňajších kvalifikáciách (oba dni od 11.50). Rišovi budeme držať silno palce a dúfame, že po víkende vám prinesieme článok s titulnou fotkou z pódia:)