Netrvalo dlho, presne pár mesiacov, a Jules, ako volali tento kompletne prekopaný Rolls Corniche Coupe za výdatnej pomoci Christiana Diora, ako hlavného sponzora, a Michela Mokrycki's uzrel svetlo tohto sveta.


Viac ako 2000 pracovných hodín trvala prestavba luxusného Rollsa na Rollsa tvrďáka. Karoséria ako taká váži len 80 kg, pretože ju vyrobili z plastu. Hliníkové sú len dvere, predná a zadná kapota a palubná doska zostala originálna, vyrobená z dreveného masívu.

Podvozok prešiel radikálnou prerábkou a nosný rám je teraz vyrobený z oceľových trubiek. Vzhľadom na budúce použitie v závode na púšto zvolil Thierry de Montcorgé a Michel Mokrycki to najlepšie, permanentný pohon 4x4, ktorý pochádza z Toyoty Land Crusier. Pôvodná automatická prevodovka dostala zbohom a nahradil ju tiež Toyoťácky kúsok so 4mi rýchlosťami.

Motor pochádza z rokmi preverenej klasiky. Chevy V8 s objemom 5.7 litra je známy svojou spoľahlivosťou a výkonom 350 koní a mega krútiakom. Rovnako však je známy aj svojim apetítom a tak sa vôbec nehanbili a vyriešili problém s dodávkou paliva elegantne. 330 litrová nádrž teraz okupuje priestor za sedadlami a pri spotrebe 30 litrov umožní dojazd až 1100 km!

Rolls Royce Jules hmotí 1400 Kg a tak, ako ho vidíte, doň môžete sadnúť a vyraziť priamo do púšte. Počas svojej závodnej kariéry dosahoval skvelé 13 miesto, avšak zlomená tyč riadenia mala za následok crash a následné hodiny strávené na oživovaní tejto legendy a celkovú diskvalifikáciu. 


RR Jules je aktuálne prihlásený na francúzskych číslach a má papiere, ktoré ho opráňujú jazdiť po verejných komunikáciách. Ak chcete tento jedinečný kus histórie rally Paríž Dakar vlasniť, nie je problém. Jeho aktuálna cena je 200 000 € a inzerát nájdete nižšie.

Zdroj: http://www.classiccarsforsale.co.uk/classic-car-page.php/carno/92602

Galéria

Galéria: 1 obrázkov
Galéria

Galéria: 1 obrázkov
Galéria

Galéria: 1 obrázkov
Galéria

Galéria: 1 obrázkov