Pre domácich kutilov

Dnes je už možné priniesť túto funkciu aj do starších áut vybavených navigáciou. Ukazuje to používateľ Redittu, ktorý do svojho Audi A4 Avant B8 podomácky zabudoval CarPlay, ktorý vyzerá ako priamo z továrne. Domáca inštalácia si, samozrejme, vyžaduje napozeranie niekoľkých tutoriálových videí a trošku technických zručností. Ako odmenu však ušetríte nemálo peňazí.

“Najťažšou časťou bolo bez pochýb smerovanie mikrofónového káblu po A stĺpiku, bez toho, aby som porušil airbagy. Pri inštalovaní tohto modulu nemusíte nič odstraňovať a ani nijako meniť vzhľad interiéru. Ak sa vám nebude páčiť, tento systém môžete jednoducho odstrániť. Na celý proces vám stačí skrutkovač a spudger (plastové náradie na otváranie). Celkom náročné bolo odmontovanie obrazovky a následne na ňu nainštalovať dotykový digitizér,” napísal používateľ Redittu o svojich skúsenostiach s inštaláciou.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Tento systém ponúka firma Unique Auto Developments za 532 €. K dispozícii je nielen pre modely Audi z modelových rokov 2008 - 2016, ale aj iné značky. Napríklad Jaguar, alebo Mercedes. Pre používateľov Androidu existuje aj modul, ktorý vám umožní prístup k Android Auto. Od momentu úspešnej inštalácie je možné CarPlay ovládať prostredníctvom multifunkčného volantu a takisto podporuje aj plynulé prepínanie na parkovaciu kameru.

Zdroj: autoevolution.com

Foto: Unique Auto Developments