Tri z troch

V preklade to znamená, že svoje obľúbené mapy konečne uvidíte aj na digitálnom prístrojovom štíte a head-up displeji. Doteraz sme sa museli zmieriť s tým, že obrazovky priamo pred vodičom nepodporovali prepojenie s Apple CarPlay, alebo sa navigačné pokyny premietali iba prostredníctvom šípok.

Mníchovská značka uvádza túto novinku v novom BMW i4. V ňom tak na digitálnom prístrojovom štíte a head-up displeji uvidíte podrobne vykreslenú trasu. Promovideo značky zatiaľ spomína iba Apple Maps, ktoré budú skutočne plne integrované. Je otázne, ako na tom bude napríklad Waze alebo Google Maps, ale údajne by časom mali tiež fungovať.

Rovnako funguje aj prehliadanie galérií hudobných streamovacích aplikácii. Všetko môžete ovládať iba skrz volant. Inovatívny infotainment iDrive 8 pochopiteľne umožňuje aj bezdrôtovú konektivitu. BMW a Apple tak pracujú v súzvuku, a to aj napriek tomu, že začiatky boli ťažké. BMW adaptovalo CarPlay v roku 2016 a pýtalo si zaň príplatok niekoľko desiatok eur. Po veľkej kritike od tohto upustilo a spoločne s nahryznutým jablkom priniesli zákazníkom medzi prvými aj digitálny kľúč od auta.

5G na palube iX

Aby toho nebolo málo, BMW sa spojilo s ďalším technologickým gigantom, spoločnosťou Vodafone. Spoločne do modelu iX integrovali sieť 5G a osobné siete eSIM. Podľa BMW to pre mobilitu znamená komplexné rozšírenie služieb založených na dátach v oblasti zábavy a infotainmentu, autonómnej a asistovanej jazdy a predovšetkým bezpečnosti na cestách. BMW tak ide s dobou a aspoň po stránke konektivity mu niet čo vyčítať.