Lexus elektrifikuje prémiovú triedu už 18 rokov. Vďaka stále novším generáciám hybridov dominujú v ponuke autá s nízkoemisnými a úspornými jednotkami. Na cestách po celom svete jazdí už 2,4 milióna elektrifikovaných Lexusov. V ponuke sú klasické hybridy, plug-in hybridy, ako aj nový 2,4 turbo hybrid, ktorý debutoval v modeli RX 500h. Lexusy sú svetoznáme a povestné najvyššou spoľahlivosťou na svete a nízkymi prevádzkovými nákladmi.

Pomocou aplikácie Lexus Link sa majitelia hybridných áut môžu naučiť nielen rozpoznať svoj štýl jazdy, ale aj to, ako čo najefektívnejšie využívať výhody, ktoré takýto pohon ponúka. Aplikácia poskytuje tipy, ako jazdiť hospodárnejšie alebo ako predĺžiť čas presunu v elektrickom režime.

Navigácia, ktorá zníži spotrebu paliva

Obsluha je prepojená so zabudovanou navigáciou a auto sa vďaka tejto technológii učí vodiča jazdiť úspornejšie a optimálne voliť jazdný režim na základe indikácií GPS a správania vodiča. Zohľadňujú sa aj podmienky na trase, premávka a terén, vďaka čomu je systém schopný predpovedať, koľko energie bude potrebnej na prepravu.

Údaje z navigačného systému pomôžu skôr a rýchlejšie spustiť rekuperáciu energie na miestach, kde najčastejšie vznikajú náhle zápchy, alebo pred vjazdom do oblasti s väčšou hustotou premávky. Úroveň rekuperačného brzdenia sa zvýši. Systém pripraví auto na jazdu v mestskej premávke alebo na diaľnici a zníži tak spotrebu paliva. Technológia sa učí o správaní vodiča napríklad na miestach, kde najčastejšie spomaľuje alebo zastavuje. S narastajúcim počtom najazdených kilometrov sa zvyšuje aj  množstvo zozbieraných dát, čo umožňuje efektívnejšie využívať hybridný pohon.

zdroj: Lexus News