Oficiálne podrobnosti sú stále zahalené tajomstvom, avšak Q7 nie je dostatočne veľká, aby konkurovala aj najväčším „lodiam“ v podobe GLS a X7. Keď prišla prvá generácia, veľkosť bola dostatočná, no s úspechom GLS a postupným pridaním aj značky BMW tak Audi prehodnotilo svoje modely a malo by ponúknuť ešte niečo viac.

Ešte väčšia Q7

Audi si zatiaľ nechalo patentovať značku Q9, to je však zatiaľ všetko. Podľa zdroja by mali už testovacie autá jazdiť, príchod sériového modelu by mal byť okolo roku 2022. Zdroj tiež uvádza, že základ by mal stáť na modeli Q7, rozmerovo však pôjde o väčšie auto, ako je Bentley Bentayga. Samozrejmosoťu má byť ponuka 3 radov sedadiel či špeciálnej luxusnej verzie s dvojicou stredných sedadiel.

Čo sa týka motorov, tam je to absolútne tajomstvo. Keďže však pôjde o najväčšie sériové Audi, s najväčšou pravdepodobnosťou by sme mali pod kapotou očakávať preplňovaný zážihový 4,0-litrový V8. Pravdepodobne budú v ponuke aj plug-in hybrid, aj úsporná verzia s 3.0 TDI. Kedy sa však s podobou Q9 stretneme po prvýkrát, to je zatiaľ vo hviezdach.

Zdroj: motor1.com, motor.es