Elektrické BMW Gran Coupe Concept i4 je predobraz toho, čo budúci rok uvidíme v sériovej podobe. Pôjde o prvý elektromobil od BMW v strednej triede. Po veľmi rozporuplnom dizajne elektromobilu i3 a tohtoročnej novinky SUV iX3 tak bude BMW i4 prvý elektromobil, ktorý by mohol mať nízku spotrebu a väčší trhový úspech.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Veľmi úzke predné svetlá so roztiahnuté najviac do šírky, vertikálne orientované ľadvinky odvrchu až takmer k spodnej časti nárazníka sú zasa možným predobrazom aj bežných verzií kupé a kabrio BMW 4. O nich už snáď ani nemusíme pochybovať.

S dojazdom 600 km

BMW uverejnilo aj niekoľko technických detailov, napríklad dojazd podľa normy WLTP má byť až 600 km. To by malo stačiť aj pre bežných vodičov, ktorí dnes jazdia na benzínových autách s menšou nádržou. Maximálny výkon má byť na úrovni 390 kW (530 k) a zrýchlenie z 0 na 100 km/h má zvládnuť za 4 sekundy. To je hodnota, ktorú nedosahovali ani bežné verzie BMW M4 poslednej generácie.

Maximálna rýchlosť má byť nad 200 km/h, v tejto sfére však už bude elektromobil ťahať jednoznačne za kratší špagát voči spaľovacej konkurencii. Automobilka tiež dodáva, že Concept i4 má množstvo aerodynamických vylepšení pre čo najlepšiu spotrebu. K tomu prislúchajú aj aerodynamicky ladené disky kolies.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Interiér zaujme zaoblenou obrazovkou, ktorá spája displej pred vodičom a stredový displej do jedného celku. Na stredovom tuneli medzi sedadlami nájdeme bežné ovládače zo súčasných BMW, zvyšok interiéru sa nesie v minimalistických prvkoch. Novinka by sa mala začať predávať budúci rok, jej predchodcom má byť už tento rok BMW iX3, aspoň čo sa týka techniky a pohonných častí. Uvidíme, koľko čŕt bude mať sériový model s týmto konceptom. Čo si o ňom myslíte vy?

Zdroj foto: BMW