Ocenenia TTI za inováciu a excelentnosť sú považované za najdôležitejšie v odvetví

Ceny udeľujú za novinky v celosvetovom vývoji a pokroku v technológiách pneumatík. Medzinárodná porota zložená z viac ako 20 novinárov a popredných odborníkov z odvetvia pneumatík kritériá zacielila na technologické inovácie zamerané na ďalšie zlepšovanie bezpečnosti a trvalej udržateľnosti produktov. Ročník 2022 predstavuje pre spoločnosť Continental už 3. víťazstvo v ocenení Výrobca pneumatík roka za ostatných 8 rokov. 

Na porotu urobilo dojem množstvo pokrokov, ktoré spoločnosť dosiahla v priebehu uplynulého roka, napríklad ContiRe.Tex, pneumatika Extreme E druhej generácie, celá škála výskumných spoluprác, pneumatika Conti GreenConcept a množstvo ďalších. Záväzok spoločnosti Continental k inováciám a trvalej udržateľnosti ju robí ešte viac hodnou tohto ocenenia,“ uviedol Matt Ross, šéfredaktor magazínu Tire Technology International.  „Je pre nás veľkou poctou byť tohtoročným Výrobcom pneumatík roka. Motivuje nás to pokračovať v nami zvolenej ceste – neustále investovať do vývoja našich pneumatík a významne prispievať k bezpečnej a úspornej mobilite, ktorá je šetrná k životnému prostrediu,“ reagoval Bernd Korte, viceprezident pre vývoj platforiem a industrializáciu v spoločnosti Continental Tires.

Sport Contact 7 má ocenenie Red Dot Award za  dizajn

Športová pneumatika Continental SportContact 7 presvedčila odborníkov na dizajn a v konkurencii takmer 11 000 prihlásených produktov zo 60 krajín získala medzinárodné dizajnové ocenenie Red Dot Award v kategórii Produktový dizajn. Podľa 48-člennej odbornej poroty určili ocenené spoločnosti víťaznými produktmi nové štandardy v dizajnovom odvetví. „Počas tohto ročníka súťaže som bol obzvlášť ohromený neprehliadnuteľným dôrazom na kreativitu pri ocenených produktoch. To, že stále vznikajú dizajny, ktoré prekvapia svojou formou a funkčnosťou, je naozaj pôsobivé a chvályhodné,“ zhodnotil Dr. Peter Zec, zakladateľ a CEO Red Dot.

Superšportová pneumatika Conti Sport Contact 7


SportContact™ 7 získala aj ocenenie iF DESIGN AWARD

Ocenenia iF DESIGN AWARD každoročne udeľuje najstaršia nezávislá dizajnová organizácia na svete iF International Forum Design GmbH. Pneumatika SportContact™ 7 presvedčila 132 členov nezávislej medzinárodnej odbornej poroty hlavne svojou inovatívnou formou a funkčnosťou. Porotcovia vyberali výhercov spomedzi takmer 11 000 prihlášok z 57 krajín.

Počas vývoja pneumatiky SportContact™ 7 sa experti na dizajn zameriavali najmä na vývoj spoľahlivej „ďalšej generácie“ z dlhého radu úspešných pneumatík SportContact a zladenie „dizajnového jazyka“ s dizajnom moderných športových áut. „Sme šťastní, že naša športová vlajková loď presvedčila nielen fanúšikov pneumatík svojou funkčnosťou, ale týmito oceneniami zároveň odborníci na dizajn z celého sveta vyjadrili uznanie našej práci,“ uzavrel Enno Straten, vedúci pre stratégie, analytiku a marketing náhradných pneumatík spoločnosti Continental pre región EMEA.