Výrobu oficiálne spustili 6. decembra 2006, odvtedy exportovali autá do 109 krajín sveta. Hlavným trhom je Veľká Británia, Nemecko a Španielsko, zaujímavosťou zostáva, že elektrifikovaných vozidiel putovalo najviac do Veľkej Británie, Francúzska a Španielska.

Denne vyrobia cez 1500 áut

Jubilejným päťmilióntym kúskom bola Kia Sportage v hybridnom prevedení pre slovenského zákazníka. Aktuálne tu denne vyrábajú takmer 1500 modelov Ceed a Sportage, ktoré odchádzajú k zákazníkom do 80 krajín po cestnej ale aj železničnej sieti. V minulosti tu vyrábali aj model Kia Venga a Hyundai ix 35. Najpočetnejším je zatiaľ Kia Sportage, z ktorej tu vyrobili už cez 2,5 milióna kusov, druhým je Kia Ceed s niečo cez 2,1 milióna áut. Spolu s nimi tu doposiaľ vyrobili cez 3,3 milióna zážihových a cez 1,6 milióna vznetových motorov.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

V podniku má zamestnanec aj množstvo benefitov, preto je fluktuácia na nízkej úrovni. Priemerný vek pracovníka je 40 rokov a priemerná dlžka zemastnania 11 rokov. Viac ako 1300 zamestnancov pritom v Kia Slovakia pracuje dlhšie ako 15 rokov. Priemerná mzda sa tu pohybuje cez 2400 eur a pre nových zamestnancov po odpracovaní 12 mesiacov je na úrovni 1800 eur.

Zdroj: Kia TS