Ako je v poslednej dobe zvykom, aj tentokrát stojí za únikom španielska stránka Cochespias, musíme ale pripomenúť, že v ňom môže mať kľudne prsty aj samotná automobilka. Výrobcom podobné „náhodne“ zverejnené obrázky samozrejme zvyšujú dosah, publicitu a záujem zákazníkov. Zároveň netvrdíme, že aj toto musí byť tento prípad, v zásade na tom ale nezáleží. Fotky sú na svete a my sa s vami o ne môžeme podeliť.

Prísne vzaté, nová e-3008 radikálne štylistické prekvapenie nechystala. Jej dizajn je evidentne odvodený od tvarov a detailov, ktoré ste už videli na Peugeote 408 alebo modernizovanom rade 508.

Novinka je akurát viditeľne viac podstaditá, kratšia a vyššia. Zaujímavo vyzerá napríklad číslovka 3008 napasovaná v medzere medzi prednou kapotou a maskou, originálne pôsobia tiež zo zadných rohov stúpajúce línie k zadnému oknu, naopak trojice vertikálnych svetelných segmentov v prednom nárazníku či ladiaca vnútorná štruktúra predných i zadných združených svetiel sa dala čakať.

K technike vám toho veľa nepovieme, jedna zásadná vec by ale zaznieť mala. Peugeot e-3008 dorazí na trh už len ako elektromobil a je postavený na úplne novej modulárnej platforme STLA Medium. Čo to znamená pre zákazníkov?

V prvom rade možnosť mať tento model s pohonom 4x4 vďaka pripravovanej dvojmotorovej verzii. Pozoruhodne vyznievajú tiež sľuby Stellantisu, že e-3008 bude mať s najväčšou batériou dojazd podľa metodiky WLTP až 700 kilometrov. O tom si ale viac povieme najneskôr budúci týždeň, v utorok, hneď po oficiálnej premiére.

zdroj: Cochespias cez Autoweek