Umyte si ruky, osušte si prsty a vitajte na palube, v roku 2023. Na trh totiž prichádza ďalší model vybavený obrovským, čiastočne dotykovým displejom natiahnutým na takmer polovicu palubnej dosky. Je dielom dizajnérov Peugeotu a nejde o štúdiu. Fotky zachycujú novú, tretiu generáciu modelu 3008, ktorá bude predstavená v septembri tohto roka.

Novinka na kolesách nahradí model vyrábaný od roku 2016, novinka v interiéri zase vystrieda doteraz používaný koncept nazvaný i-Cockpit, ktorý Francúzi postavili na tom, že ste na budíky pozerali nie skrz ale ponad veniec volantu. Mimochodom, v priebehu desiatich rokov Peugeot stihol predať už desať miliónov takto navrhnutých áut.

Chystaný prístrojový panel v tomto neobvyklom ergonomickom koncepte neuhne, čo naznačuje aj jeho veľmi podobné meno Panoramic i-Cockpit. Rozdiel je akurát v tom, že doteraz samostatne stojacu kaplnku prístrojového panela spája s dotykovou obrazovkou infotainmentu.

Výsledný 21-palcový displej „nerastie“ z palubnej dosky vertikálne, ale je k nej pripojený v horizontálnej rovine, čo spolu s diódovým ambientným podsvietením vytvára dojem v priestore plávajúceho obrazu. Peugeot navyše pripomína, že toto riešenie nahrádza aj tradičný head-up displej.

Vpravo od volantu bude mať vodič k dispozícii štartovacie tlačidlo, volič jazdných režimov a druhý menší, tentokrát programovateľný displej, ktorý mu umožní zvoliť si konkrétne najpoužívanejšie digitálne tlačidlá z navigácie, kontaktov, vyhrievania a klimatizácie (niektoré základné budú aj na stredovom tuneli), apod.

Volant hranatý základný tvar nezmenil, aj na ňom sa ale po novom objavia kapacitné tlačidlá a Francúzi v snahe dať novým interiérom punc vyššej kvality začnú používať skutočné hliníkové ozdobné lišty.

Len tak, nezáväzne medzi rečou Peugeot ešte dodáva, že súčasnú 3008 nahradí elektrický zodvihnutý liftback, alebo ak chcete presné znenie, tak použil slovné spojenie fastback SUV. To len aby sme asi vedeli, na čo sa máme pripraviť.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

zdroj: Peugeot