Lexus dominuje rebríčku What Car? už piaty rok v rade.  Výsledok 98,7 percent je najlepší z 30 výrobcov, ktorých uvádzali respondenti v prieskume.

Japonská prémiová značka dominuje nielen v celkovej kategórii, ale aj v rebríčku hybridov do päť rokov. Na prvom mieste sa umiestnil model NX s výsledkom 99,8 percent a štvrtý bol model UX s 98,4 percentami.

„Lexus nastavuje štandard v oblasti spoľahlivosti. Jeho autá sú spoľahlivé, poruchovosť je veľmi zriedkavá, servis rýchly a opravy cenovo dostupné. Aj vďaka spoľahlivosti si značka buduje dôveru v hybridné technológie,” myslí si Steve Huntingford, šéfredaktor časopisu, ktorý prieskum realizoval.

Prieskum spoľahlivosti What Car? je nezávislým potvrdením kvality automobilov Lexus. Je o to cennejší že sa ho zúčastňujú majitelia a užívatelia automobilov.

Nižšie je prehľadný rebríček poradia 30 hodnotených automobilových značiek z Británie:

zdroj: WhatCar.co.uk

Lexus je síce víťazom veľkého britského prieskumu spoľahlivosti. Táto tabuľka však prináša niekoľko veľkých prekvapení. 2. miesto pre Daciu Sandero by asi nečakal vôbec nik. Rovnako ako ani fakt, že v TOP10 sú len dve Európske značky, alebo veľmi nízke umiestnenie pre niekdajšiu legendu spoľahlivosti, značku Nissan.