Aktuálna generácia VW T-Roc je v predaji už od roku 2017. Aktuálne pôsobí na trhu 7. rok, čo znamená, že na stole sú plány na jej náhradu novou generáciou. Že nejde o výmysel, dokazujú okrem iného aj maskované testovacie prototypy, ktoré sa pohybujú na cestách. A podľa dostupných zdrojov toho vieme ešte viac. Pripravovaný T-Roc by vraj mal byť posledný nový Volkswagen so spaľovacími motormi.

Aj ako plug-in hybrid

Zatiaľ čo mnohé iné automobilky svoje plány s prechodom na elektrickú mobilitu momentálne miernia, vo Wolfsburgu sú nekompromisní. Ich plán je predstaviť posledné nové auto spaľujúce benzín či naftu už v budúcom roku a má to byť práve nová generácia crossoveru T-Roc, ktorý by mal zdieľať modulárnu platformu MQB Evo. Okrem benzínových a vznetových motorov by mal doraziť tiež s plug-in hybridom s trakčnou batériou s kapacitou 19,7 kWh a nabíjaním s výkonom 50 kW.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Spaľovacie verzie budú spoliehať tiež na mild-hybridy, ktoré by mali hravo zvládnuť aj plánovanú emisnú normu Euro 7. A aby to nebolo také jednoduché, značka si nechala už patentovať aj meno ID Roc. Nemci zatiaľ síce o elektrickom modeli nehovoria, predpokladáme ale, že vo vzdialenejšej budúcnosti s takým autom počítajú.

zdroj: Autocar