Keď to zoberiete čisto prakticky, vlastne to vôbec nie je zlý nápad. Predstaviť v tejto chvíli štvrtú generáciu minivanu Carens, Kia riskuje poriadny prešľap. Ak ale namiesto MPV odhalí stále obľúbený formát SUV alebo crossoveru a dá mu známe meno, čo sa môže pokaziť? 

Pár ľudí si možno zanadáva, ale nepochybujeme o tom, že mnohí majitelia predchádzajúcich verzii sú dávno presvedčení o tom, že trh sa vyvíja správnym smerom a nejaký ten „Športovo-Úžitkový Vehikel“ dávno parkuje aj v ich garáži.

Namiesto MPV SUV, 7 miest ale ostane

Mimochodom, prestup zo starého do nového Carensu zase nemusí byť taká veľká strata ani pre zástancov tradičnejších minivanov. Kia už sľúbila, že novinka dostane tri rady sedadiel, aby svojim majiteľom ponúkla v zásade rovnako priestranný a praktický interiér a tí navyše dostanú zodvihnutý podvozok.

„Kia Carens bude skutočným odrazom toho, čo dnešní zákazníci očakávajú od svojich áut s tromi radmi sedadiel,“ pripomína 51-ročný šéf štylistického oddelenia automobilky Karim Habib, ktorý dlhé roky pôsobil BMW, spolupracoval tiež s Mercedesom, značkou Infiniti a najnovšie je zodpovedný za elektromobil EV6, Sorento, Optimu či Carnival.

Ako bude novinka vyzerať, pomerne detailne naznačujú oficiálne zverejnené ilustrácie. Z nich rozmery nevyčítame, ak ale ide o sedemmiestny automobil, nový Carens určite nebude žiadny kompakt. Jeho interiér bude chcieť zaujať širokým displejom namiesto klasického prístrojového panela a nechýba ani tradičný volič na vyvýšenej stredovej konzole.

Ak vás auto zaujalo, máme pre vás ešte jednu dobrú správu. Svetová premiéra je naplánovaná už na budúci týždeň, konkrétne 16. decembra v indickom Gurugramu, takže vám ostáva už len dúfať, že sa okrem Ázie bude predávať aj na starom kontinente.

zdroj: Kia