Je to vlastne podobný príbeh ako nedávno predviedol Fiat s modelom 600. Filmári vtedy vyrazili s novinkou do ulíc Ríma bez akéhokoľvek utajenia či maskovania auta, takže bolo jasné, že ide o cielenú akciu so zámerom vyvolať pozornosť a nechať fotky svedkov zdieľať na sociálnych sieťach.

Identický modus operandi aktuálne zvolila tiež Lancia. Jej nová generácia Ypsilonu bude oficiálne odhalená až koncom februára, napriek tomu sa auto opäť veselo producíruje pred turistami v meste.

Bolo jasné, že sa zábery z nakrúcania dostanú von, takže o úniku sa určite hovoriť nedá. Skôr to berte ako neformálnu predpremiéru organizovanú samotným Stellantisom.

Podobnosť s 208 a Corsou nezaprie

Kým doteraz vyrábaná Lancia Ypsilon bola po stránke dizajnu originál, o novinke sa to tak úplne povedať nedá. Pochopiteľne dostala originálnu prednú časť s diódovým „krížom“, v rohoch nárazníka umiestnené svetlá, zatiaľ čo zadné kruhové svetlá odkazujú na Stratos, v skutočnosti však malý hatchback nezaprie siluetu i proporcie nápadne podobné Peugeotu 208 a Opelu Corsa.

Samozrejme „ypsilonka“ dostala čierne lemy blatníkov, tmavé zadné stĺpiky, iné disky a množstvo ďalších detailov snažiacich sa vyššie uvedený fakt zamaskovať, ale o francúzskych génoch Lancie už nepochybujeme.

Aby sme si rozumeli... týmto taliansku novinku nezhadzujeme. Malý Peugeot i Opel patria k úplne najpredávanejším autám v Európe a navyše vďaka tomu vieme, aká technika sa objaví pod kapotou Ypsilonu. Čakajte benzínové, respektíve hybridné trojvalce s výkonom od 100 do 136 koní (základ do 75 koňmi luxusnejšia Lancia asi vynechá) a potom elektromobily naladené na 136 a 156 koní a batériou do 54 kWh.



zdroj: facebook