Základom pre tento špeciál na okruhy je 911 GT2 RS Clubsport, teda ešte z doby predchodcu 991. Práve to je zaujímavosťou tohto projektu, že do seba skĺbil akokeby dve generácie. Niektoré prvky sú totiž doplnené z 911 generácie 992.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Zadný pohon a 700 k

Edícia Clubsport 25 vznikne len v 30 kusoch, pôjde tak o skutočnú výnimočnosť. Kedže sa však auto predáva ako okruhový špeciál, nebojím sa, žeby si ho zákazníci následne ukladali do garáže. Toto auto bude aj skutočne jazdiť. O to sa postará plochý 3,8-litrový šesťvalec s preplňovaním a 515 kW (700 k). Ako pravé pretekárske náčinie tu máme len zadný pohon, ktorému robí „kombo“ 7-stupňová dvojspojková prevodovka PDK.

Predná časť auta je upravená, keďže ju určuje centárlne umiestnený chladič. Úpravou prešli aj predné svetlá, zadná časť s novým difúzorom alebo zadné chladiace otvory pre chladenie motora.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Nastavenie podvozka vychádza z modernej klasiky Porsche 935 z roku 2020. Model Clubsport 25 jazdí na 18-palcových diskoch s centrálnou maticou. Lakovanie do šedej so žltými a zelenými detailami odkazuje na pretekárske 911 GT3 R tímu Manthey. Práve s týmto tímom Porsche spolupracuje už 25 rokov, čo je podnetom na vznik limitovanej edície. A aká je cenovka za túto raritu? Porsche predáva každý z 30 kusov za 525 tisíc eur a prvé dodanie zákazníkom je naplánované na január 2022. Dokonca aj samotné objednávky neprebehnú ako vždy cez predajcov. Treba im písať priamo na email 911GT2RSClubsport25@porsche.de

Zdroj: Porsche