KIA ho charakterizuje ako prvé trojradové elektrické vlajkové SUV značky, čo síce znie ako poriadny marketingový kotrmelec, ale po preložení do zrozumiteľnejšej reči ide o vrcholný elektrický model značky KIA s tromi radmi sedadadiel. EV9 tak môže ponúknuť až šesť, či dokonca sedem miest na sedenie. Slovenské zastúpenie predpredaj odštartovalo 17. júla 2023 a v rámci neho ponúklo k dispozícii prvé dve verzie.

KIA v predpredaji láka na dva výbavové stupne.

Menej za viac

Ako vidieť z predpredajového cenníka, KIA začína s ponukou dvoch výbavových stupňov. "Základom" za 74 990 eur je EV9 Earth 1st Edition, nad ním je potom pre náročnejších EV9 GT-line 1st Edition za 82 990 eur. Obidve verzie EV9 sa štandardne dodávajú s tromi radmi sedadiel pričom úroveň výbavy Earth 1 st Edition sa dodáva výlučne v sedemmiestnej konfigurácii a vo výbave GT-line 1 st Edition si zákazníci môžu vybrať zo štandardnej sedemmiestnej alebo priestrannej šesťmiestnej konfigurácie.

K dispozícii je 9 lakov karosérie. Za lesklé sa pripláca 890 eur, na matný lak si musíte pripraviť až 1800 eur.

V rámci ponúkaných výbav však nájdete aj podstatný technický rozdiel a tým je pohon. Kým totiž Earth 1st Edition je výlučne „zadokolka“ s jedným trakčným elektromotorom a výkonom 150 kW (204 k), GT-line 1st Edition prichádza s dvojicou trakčných elektromotoorv, pohonom 4x4 a max. výkonom 283 kW (385 k).

Interiér výbavovej verzie GT-line 1st Edition.

Vonkajšia výbava verzie Earth 1 st Edition zahŕňa 19-palcové disky kolies a verzia GT-line 1 st Edition je vybavená 21-palcovými diskami kolies. Výbava GT-line 1 st Edition disponuje aj inteligentným Full LED systémom predných svetlometov s adaptívnym diaľkovým osvetlením.

zdroj: KIA Sales Slovakia