Vo väzení zostane 5 rokov

Komu niet rady, tomu niet pomoci. Zahraničný predajca, ktorý stočil 32 áut o dovedna milióny kilometrov, skončil vo väzení. Odpyká si trest 45 mesiacov. 27-ročný Ashley Wilson z britského Farehamu sa postavil pred súd po tom, čo celý podvod praskol. Za porušenie predchádzajúceho podmienečného trestu navyše dostal ďalších 12 mesiacov, takže vo väzení pobudne nejaký ten čas.

Brit si dával na podvodoch záležať a snažil sa, aby sa na ne neprišlo. Falšoval preto i servisnú históriu automobilov, aby tak zakryl výrazné zníženie počtu najazdených kilometrov. Na úvod mu to aj vychádzalo a takýmto spôsobom dokázal stočiť kilometre desiatok áut - dovedna o viac ako 4 milióny kilometrov!

Odhalilo ho napokon až vyšetrovanie, ktoré ukázalo, že Brit dostával svoje autá s falošnou históriou ku serióznym predajcom. „Stáčanie kilometrov u áut je závažná trestná činnosť, ktorá môže postihnúť každého, kto si kúpi ojazdené vozidlo na trhu jazdeniek. Výsledkom je, že ľudia zaplatia viac, ako je trhová cena, a zároveň riskujú ďalšie neočakávané náklady na opravu, pretože auto má najazdených viac kilometrov, než je inzerované," upozornil miestny poslanec Russell Oppenheimer ako zástupca úradu, ktorý sa podieľal na vyšetrovaní.

Zdroj: Yahoo.com