Ideálnym riešením je preto inštalácia prídavných diaľkových svetiel OSRAM LEDriving® driving lights, ktoré sú pri zohľadnení lokálnej legislatívy schválené aj pre prevádzku na verejných komunikáciách a disponujú homologizáciou ECE (R7, R10, R112). Viac svetla znamená lepší výhľad aj viditeľnosť, a teda zvýšenú bezpečnosť.

Prídavné diaľkové svetlá sú k dispozícii v mnohých tvaroch a výkonnostných variantoch. Najčastejšie sa stretnete s tzv. lightbarom, úzkym pretiahnutým LED pruhom s príkonom od 35 do 140 W, v závislosti od jeho dĺžky. Možno voliť ale aj okrúhle, prípadne väčšie obdĺžnikové verzie. Všetky verzie vynikajú značkovými a vysoko výkonnými LED diódami a majú dlhú životnosť presahujúcu 5000 hodín. Telá diaľkových svetiel sú otrasu vzdorné a vďaka najvyššiemu stupňu ochrany IP67/IP69K sa nemusíte báť ani preniknutiu vody alebo prachu. Všetka elektronika, vrátane chladenia a tepelnej poistky, je integrovaná, svetlá preto stačí iba podľa legislatívnych požiadaviek pripevniť, pripojiť na zdroj 12/24V napätia a môžete začať svietiť. Zápis do veľkého technického preukazu nie je potrebný.

Biele a silné LED svetlo s farebnou teplotou 6000 K tak môžete mať k dispozícii doslova v priebehu niekoľkých málo minút. A to na diaľku, aj na blízko, v práci alebo vo voľnom čase, na tmavých cestách na vidieku, lesných cestách, na ceste aj mimo nej.

zdroj: OSRAM