O konceptoch vychádzajúcich zo starších populárnych škodoviek sa už popísalo aj pokreslilo mnoho. Vždy pritom ide o nostalgiu a modernú interpretáciu niekdajších legendárnych modelov, ktorých úlohou je pritiahnuť pozornosť k značke a ukázať jej fantáziu, prípadne naznačiť, ktorým smerom sa uberie jej ďalší vývoj. O čo ide tentoraz?

Legendárna Škoda 1203 nedáva mnohým priaznivcom značky Škoda spávať. Objaví sa na cestách niekekdy jej moderná interpretácia?

Elektrické MPV? A prečo nie?

Novodobá Škoda 1203 je dielom mladého fabrického dizajnéra Daniela Hájeka a aj keď hovorí, že mu prvoplánovo nešlo o retro interpretáciu niekdajšej ikony, z návrhu je zrejmé, že inšpirácia pôvodnou 1203-kou tu skutočne je. V jeho podaní ide o atraktívnu kempingovú úpravu. Omnoho dôležitejšie ako pozadie vzniku štúdie je však jej možný potenciál do budúcna. Čo sa fabrika zverejňovaním týchto štúdií snaží povedať? V tomto prípade totiž vôbec nemusí ísť o výstrel do tmy, veď nové MPV by v ponuke automobilky skutočne dávalo zmysel. Jednak vyhovuje aktuálnej filozofii mladoboleslavskej značky, jednak by bolo ideálnym dopravným prostriedkom v dobách elektromobility. A že je segment MPV dávno mŕtvy? Nie celkom, automobilky totiž uvažujú, čo ďalej. Silnejúci legislatívny tlak už teraz tlačí SUV viac k zemi, tie sa čoraz častejšie menia na crossover a využitie vnútorného priestoru sa stáva opäť aktuálnou témou.

Či sa automobilka Škoda Auto naozaj pripravuje na príchod moderného elektrického MPV, nevieme, isté je však jedno, reakcie odbornej aj laickej verejnosti na podobné koncepty dávajú automobilke potrebnú spätnú väzbu. Jedného dňa sa tak možno aj zásluhou takého konceptu nejakého MPV od mladobolelavskej automobilky nakoniec dočkáme.

zdroj: Škoda Auto

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov