Koniec jednej éry

Po viac ako troch dekádach prichádza koniec - taký osud podľa všetkého čaká na značku SsangYong, ktorú má nahradiť názov "KG". 

„Názov SsangYong Motor má fanúšikovskú komunitu s peknými spomienkami, ale aj trpký imidž,“ povedal šéf automobilky Jea-sun Kwak na stretnutí s juhokórejskými novinármi. „Odteraz budú všetky autá SsangYong dodávané do sveta pod názvom KG. Ani zmena názvu nezmení históriu SsangYong Motor, spoločnosť bude fungovať za rovnakých podmienok,“ doplnil.

KG Group, chemický a oceliarsky gigant, prevzal väčšinové vlastníctvo kórejskej automobilky v polovici roku 2022 od indickej spoločnosti Mahindra. „Spoločnosť SsangYong teraz plánuje urýchliť svoj návrat do normálu z manažérskeho hľadiska, a to zvýšením predajov a rýchlym dosiahnutím zisku,“ uviedla vtedy spoločnosť v mediálnom vyhlásení.

Po predchádzajúcich neľahkých rokoch to vyzerá tak, že SsangYong sa darí nielen stabilizovať, ale aj urobiť krok vpred vďaka novým modelom. Očakáva sa, že značka uvedie na európsky trh svoje nové SUV Torres už tento rok.

Zdroj: drive.com.au