MG už začiatkom budúceho týždňa predstaví na ženevskom autosalóne dve veľké novinky. Svetovú premiéru tu bude mať pre Európu vyvinutý malý hybrid MG3, ktorý by mal narobiť starosti hlavne Toyote Yaris a potom tiež IM.

Ak vám tieto dve písmená nie sú známe, nedivíme sa. V Číne sa nové značky množia ako králiky, pričom táto má svoje meno odvodené od skratky Intelligent Mobility a koncern SAIC ju prezentuje práve pod Morris Garages.

Vo Švajčiarsku má byť odhalený luxusný sedan IM L6 a výrobca hovorí, že auto bude dostupné s dvomi typmi batérií. Základ dostane klasický lítiovo-iónový akumulátor, ktorý by mal vozidlu zabezpečiť podľa metodiky WLTP dojazd „viac ako 600 kilometrov“.

Zaujímavejšia má byť potom druhá verzia s trakčnou batériou s pevným elektrolytom (takzvaná Solid State Battery), ktorá má posunúť akčný rádius až o dvesto kilometrov, teda za hranicu 800 km na jedno nabitie.

MG hovorí v prípade novinky IM o „prémiovej a čisto elektrickej limuzíne ponúkajúcej špičkovú úroveň technológií“, ďalšie konkrétne informácie o konštrukcii či technike ale nepopisuje. Dodáva len, že IM bude v Európe uvedené na trh v roku 2025, chce pôsobiť v luxusnom segmente so zameraním na manažérske sedany a väčšie SUV a čakať máme tiež „špičkové elektrické pohonné jednotky“.

Tie výrobca zdôrazňuje i dynamikou chystaného modelu L6, ktorý má zrýchľovať z 0 na 100 km/h pod tri sekundy, čo je na úrovni Tesly či Porsche Taycan.

zdroj: MG