Zostáva vo väzbe

V osudný októbrový večer spôsobil opitý Dušan Dedeček vážnu dopravnú nehodu, ktorá si vyžiadala až päť mladých ľudských životov študentov vracajúcich sa v tom čase na internáty. Napriek tomu, že šoféroval pod vplyvom, znalecký posudok ukázal, že Dedeček nie je závislý od alkoholu a nemá problémy s jeho neprimeranou konzumáciou. Ani to však súdu nestačilo a rozhodol o pokračovaní jeho väzby.

"Je to jedna zo skutočností, ktoré sú obsiahnuté vo vyšetrovacom spise (znalecký posudok, pozn. red.). Ale dôkazy sa hodnotia jednotlivo a vo vzájomných súvislostiach," okomentoval prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo.

J. Chylo očakáva, že prípravné konanie sa skončí už čoskoro, v rozmedzí 4 až 5 týždňov. V súčasnosti očakávajú ešte niektoré znalecké posudky. Právnu kvalifikáciu skutku, za ktorý Dušana Dedečka trestne stíhajú, sprisnili a v dôsledku toho mu hrozí až doživotný trest.

Pripomeňme, že po prvotnom októbrovom rozhodnutí súdu sa ocitol Dušan Dedeček na slobode, no tento verdikt zvrátil o pár dní neskôr krajský súd, ktorý sa v pomere 2:1 priklonil k tomu, že vodič bude stíhaný väzobne.

Zdroj: Noviny.sk