Keď Volkswagen predstavoval koncept ID.Life, prezentoval ho ako predobraz nového mestského mini, ktoré sa čoskoro objaví v sériovej výrobe. O jeho dizajne hovoril ako o novom dizajnovom smere automobilky, ktorý by mal osloviť nových zákazníkov a niesť dizajnové prvky spoločné pre viac budúcich modelov Volkswagen. Teraz sa však ukazuje, že to stále nie je to pravé orechové a automobilka dizajn konceptu ID.Life prepracuje.

Dizajn je ešte otvorená vec, no technika budúceho ID.2 je už takmer hotová záležitosť. Elektrické auto dostane predný pohon.

Pod Kabaňovým dozorom

Zmenu dizajnu ID.Life má pod palcom hlavný dizajnér značky VW, ktorým nie je nik iný ako legendárny slovenský dizajnér Jozef Kabaň. Ten už svoje kvality predviedol viackrát, pričom už v minulosti pracoval aj pre samotný Volkswagen. Teraz je v jeho službách opäť a ID.Life má prepracovať tak, aby bol emotívnejší a pritiahol mladú generáciu. Revízia dizajnového jazyka pravdepodobne čaká viac modelov VW, už len v porovnaní so sesterskou Škodou, ktorej tvary svojho času navrhoval práve Kabaň sa ukazuje, že Volkswagen často ťahal za kratší koniec. Všeobecne sa napríklad viac páči aj Enyaq iV, než sesterský VW ID.4. Volkswagen ID.Life sa nakoniec v sériovej podobe ukáže pod označením ID.2. Neskôr príde aj ako crossover s menom ID.2 X.

zdroj: Europe Autonews