Civic Type R Limited Edition je najextrémnejšia sériová verzia tohto modelu, aká bola doteraz vyrobená.

- 47 kg

Pre sezónu WTCR 2020 bude novým safety carom limitovaná edícia Civicu Type R. Bezpečnostné vozidlo bude mať žiarivú žltú farbu s názvom „Sunlight Yellow“, ktorá je mimochodom rovnaká, v akej bude k dispozícii aj zákazníkom. Okrem toho bude nový safety car disponovať 20-palcovými kovanými diskami BBS z ľahkej liatiny, pneumatikami Michelin Pilot Sport Cup-2, brzdovými kotúčmi s plávajúcimi strmeňmi či upravenými tlmičmi a chýbať nebude ani interiér odľahčený o 47 kg. 

Pod kapotou má limitovaná edícia rovnaký 2-litrový motor VTEC Turbo ako klasický Civic Type R, pričom je naladený na rovnaké parametre, teda 235 kW (320 k) pri 6500 ot./min. a 400 Nm krútiaceho momentu. Z 0-100 by tak malo auto zrýchliť za 5,7 sekundy. 

Vzhľad safety caru je podľa automobilky inšpirovaný agresívnou filozofiou, ktorá je v pozadí vývoja vozidla a je dielom belgického umelca menom Vanuf, ktorý navrhol oficiálny dizajn mnohých pretekárskych vozidiel Honda.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

„Honda má v súťaži FIA World Touring Car bohatú históriu a jej dlhodobý záväzok v tejto kategórii je na špičkovej úrovni, preto nás teší, že môžeme Hondu privítať ako nového oficiálneho partnera v oblasti bezpečnosti automobilov podujatia WTCR - FIA World Touring Car Cup s modelom Civic Type R Limited Edition. Mať taký ikonický automobil ako Civic Type R ako oficiálne bezpečnostné vozidlo - s takým vynikajúcim stupňom bezpečnosti, športovými a dynamickými kvalitami a dostupnosťou - dokonale zapadá do filozofie WTCR.“ povedal François Ribeiro, vedúci podujatí Eurosport Events (promotér WTCR)

Nové bezpečnostné vozidlo WTCR uvidíme na okruhu 12.-13. septembra 2020, keď sa začína tohtoročný šampionát tejto série na rakúskom Salzburgringu.  

Zdroj, foto: Honda - tlačová správa