Halové motokáry sa na Slovensku v posledných rokoch dostávajú do popredia a ukazujú, že ide o profesionálny šport, nie len o zábavku na teambuildingoch. Asi najlepším príkladom sú bratia Matúš a Lukáš Borec, ktorý na minuloročnom finále Sodi World Series obsadili v kategórii Junior prvé a druhé miesto. Máme tak juniorského majstra a vicemajstra sveta, čo je veľký úspech. 

Bratia Matúš a Lukáš Borec po zisku titulov majstra a vicemajstra sveta SWS.

Ako sa Slovákom darilo na Kontinentálnom finále SWS? 

Základňa našich indoorových motokáristov je však oveľa väčšia. Pred pár dňami sa Kontinentálneho finále Sodi World Series zúčastnila štvorica slovenských pretekárov v zložení Richard Benka, Simon Both, Jakub Melas a Lenny Ziman, ktorí hájili slovenské farby. Finále sa uskutočnilo na dráhe v španielskom meste Campillos a treba povedať, že naši motokáristi sa v medzinárodnej konkurencii rozhodne nestratili. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Richard Benka totiž zvíťazil v kategórii Junior a darilo sa aj dvojici Jakub Melas, Simon Both, ktorí obsadili prvé a tretie miesto v triede Junior Kids. Na druhej strane, pre Lennyho Zimana išlo o prvé medzinárodné podujatie, no ukázal veľký potenciál a hlavne nazbieral veľké množstvo nových skúseností. 

Chalani tak opäť ukázali, že treba počítať aj s malým Slovenskom, nakoľko nám tu rastú mladé motokárové talenty, ktoré sú schopné nielen držať krok s medzinárodnou konkurenciou, ale dokonca ju aj pravidelne porážať. Chalani môžu slúžiť ako inšpirácia pre ostatných v tejto najdostupnejšej forme motoršportu. Dosiahli totiž obrovský úspech medzi najlepšími jazdcami sveta. 

Richard Benka po víťazstve v kategórii Junior.  

Chalani môžu slúžiť ako inšpirácia pre ostatných v tejto najdostupnejšej forme motoršportu. Dosiahli totiž obrovský úspech medzi najlepšími jazdcami sveta. Pretekári však mali pred sebou ďalšiu výzvu, ktorou bolo Kontinentálne finále Svetovej série Sodi. Na motokárovej dráhe v španielskom meste Campillos reprezentovali Slovensko Richard Benka, Simon Both, Jakub Melas a Lenny Ziman.