Oliver dnes jazdí v najlepšom tíme na svete

Taliansko je dnes kolískou outdoorového go kartingu. V kategórii mini 60 (8 - 12 rokov) sa na pretekoch pravidelne zúčastňuje viac ako 80 jazdcov z celého sveta. Po prvých pretekoch obsadil Oliver 70. miesto z celkových 125 jazdcov. Uprostred sezóny sa presunul do prvej polovice štartového poľa, kde pravidelne bojoval o prefinále, čiže o miesto medzi 38 najlepších jazdcov. Na základe tejto skutočnosti a dobrého výkonu vzhľadom na vek (vtedy len 8 rokov bol jedným z najmladších v kategórii), dostal ponuku podpísať zmluvu s najlepším kartingovým tímom na svete v kategórii mini 60 - s BABYRACE DRIVERSACADEMY (IT)

Oliver Zwinger sa pretekaniu v motokárach venuje od 6 rokov.

V tíme funguje neskutočná profesionalita, veľmi blízka tej z formulového prostredia. Pre Olivera aj jeho otca to bolo spočiatku veľmi nové a náročné. Preto po dohode s tímom brali časť sezóny 2021 ako test. Prvýkrát tu s jazdcom totiž po každej jazde pracuje profi inžinier telemetrie, každé ráno majú jazdci stretnutie a poradu s manažérom tímu, ktorý určí chod dňa. Oliver sa musel rýchlo naučiť rôzne pretekové stratégie aby pochopil, že pre víťazstvo treba vnímať na trati aj oveľa viac, než len svoju jazdu. Navyše do toho, samozrejme, prišla úplne nová, asi najtvrdšia konkurencia na svete a rovno vo vlastnom tíme. V Babyrace totiž jazdí aj taliansky šampión ACI a víťaz viacerých pretekov série WSK. Práve prechod do nového tímu bol pre Olivera Zwingera doposiaľ najväčšia výzva. Je rád, že tu dokáže byť dostatočne rýchly.

Na seriál WSK sa pravidelne chodí pozerať svetová motoršportová špička. Oliver je na obrázku s jazdcom McLaren F1 Lando Norris 

Najťažšia a najnáročnejšia kartingová séria sveta 

Náročné a konkurenčne nekompromisné preteky si môžete pozrieť aj na Slovensku. Séria WSK má pravidelné živé vysielanie dostupné takmer na celom svete. Počas pretekov sa tu dá v zákulisí stretnúť s osobnosťami ako Emerson Fittipaldi, Zach Brown (generálny riaditeľ McLaren F1), Carlos Sainz - jazdec tímu Scuderia Ferrari F1, či Lando Norris jazdec tímu McLaren F1. V súčasnosti je WSK promotion IT najkvalitnejšia kartingová séria na svete a tak isto aj organizátor najkvalitnejšej F4 Italy serie. Každý rok sa koná 14 pretekov s účasťou cez 500 jazdcov na každých z nich. Len rámci Oliverovej kategórie MINI 60 sa zúčastňuje od 85 až do 125 jazdcov. Pravidelne tu sú najlepší jazdci sveta. WSK je totiž právom považovaná za najťažšiu kartingovú sériu vôbec.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Plány pre sezónu 2022

Oliver tento rok plánuje dokončiť celú sériu WSK, majstrovstvá Talianska ACI a majstrovstvá Európy FIA v kategórii mini 60. V sérii, kde proti sebe nekompromisne jazdia najlepší jazdci sveta. Pochopiteľne, celé je to finančne mimoriadne náročné. Bez silnej podpory rodiny a sponzorov je pokračovať a presadiť sa nemožné. Preto verí, že nájde nie len silného partnera, ale aj ochotných fanúšikov kartingu, či formulových pretekov, ktorí budú ochotní ich podporiť. 

Ak máte možnosť a chuť Olivera Zwingera v jeho pretekaní podporiť, pošlite mu na cestu za pretekárskym snom akúkoľvek čiastku na účet SK08 1100 0000 0029 3559 1482

Oliver spolu s otcom všetkým vopred veľmi pekne ďakujú