Krásne umiestnenia našich jazdcov pokračujú...

Pre pripomenutie, v roku 2021 sa podarilo bratom Matúšovi a Lukášovi Borecovi v tejto sérii získať úžasné I. a II. miesto a stať sa Majstrom a Vicemajstrom sveta. Skvelé umiestnenia slovenských motokárových jazdcov teda vôbec nie sú náhodné.

Tento rok fantastické 3. miesto v kategórii Junior získal Richard Benka. V rovnakej kategórii získal Kritián Beke 8. miesto, Simon Both 11. miesto, Matteo Škrteľ 16. miesto, Peter Fábry 17. miesto a Juraj Mikloš 18. miesto. 

Poďakovanie a pozornosť patrí trénerovi a mentorovi Marcelovi Liedlovi, u ktorého boli v motokárovej škole všetci spomenutí jazdci vychovávaní. Chalani, sme na Vás pyšní. Gratulujeme a ide sa ďalej!

Svetové finále motokár seriálu SODI WORLD SERIES organizované v dňoch 5.-8. júla v motokárovom centre na SLOVAKIA RINGU.

Prestížneho podujatia, jedného z najväčších výrobcov motokár na svete -  značky SODI, sa zúčastnilo 360 jazdcov z vyše 40 krajín sveta. Tí počas 4 dní zvádzali súboje vo viacerých kategóriách, zbierali body a postupovali až do sobotného vyvrcholenia, kde sa stretli najlepší z najlepších. Pre Slovákov sa najúspešnejšou napokon stala kategória detí, v ktorej prvenstvo získal Maximilián Sovič zo Slovakia Karting Clubu.

V kategórii junior si zo Slovákov najlepšie počínal Richard Benka

Z rovnakého klubu, keď obsadil krásne tretie miesto. Rýchlejší boli len druhý Brit Jeremy Swan-Montgomory a prvý Slovinec Nejc Kosenina. V ženskej kategórii zo Slovákov najlepšie obstála Stella Khurova z Fibo Karting, prvé miesto si odniesla Abi Sanders z Veľkej Británie.

Šprintová, mužská kategória, bola rozdelená do troch skupín podľa získaných bodov

v jednotlivých kvalifikáciách. V prvej, najrýchlejšej  a najťažšej skupine si najlepšie počínal Tomáš Miksa z domáceho  Slovak Karting Centra, ktorý štartoval z jedenásteho miesta a ktorý z úvodných kolízií na prvých priečkach vyťažil asi najviac a preteky dokonca chvíľu aj viedol. Napokon však obsadil výbornú šiestu priečku a stal sa tak najúspešnejším Slovákom v šprintovej kategórii.  V druhej skupine šprintérov si najlepšie počínal náš Sebastián Pástor z Fibo Karting, keď v dramatických pretekoch vyhral pred Rusom Daniilom Lashinom a tretím Dominikom Oreskovicom z Chorvátska. V poslednej, tretej skupine šprintových pretekov vyhral Nemec Timo Schmid pre naším Slovákom Lukášom Vidom z Kart One Arény a tretím Maďarom Martinom Nedermullerom.

V rámci svetového finále sa v piatok uskutočnili aj tímové, 12h vytrvalostné preteky

Do nich odštartovalo 44 tímov z 26 krajín sveta. Presne o polnoci sme sa dozvedeli meno víťazného tímu, ktorým sa stal minuloročný víťaz našich 24h pretekov - PF RACING tím z Nemecka. Druhé miesto putuje do Talianska pre tím PFV a tretie do Portugalska pre tím  PS&A – ADVOGADOS.  Najlepšie zo Slovákov obstál tím Young&Wild, ktorý skončil na jedenástom mieste, slovenský tím Kart Masters obsadil v pretekoch napokon 29. miesto.

foto: Marcel LIEDL

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov