Aston Martin DBX má prísť k zákazníkom už toto leto (2020), pričom kniha objednávok je vraj veľmi nabitá a podľa slov výkonného predsedu, Lawrenca Strolla, siaha až do roku 2021. Vyzerá to tak, že DBX bude veľmi úspešné a Aston chce z toho preto vyťažiť čo najviac. Stroll totiž dodal, že od roku 2021 plánujú predstaviť ďalšie verzie daného SUV.

Pravdepodobne prídu aj ďalšie SUV

Značka zároveň potvrdila, že zvažovala viacero karosárskych štýlov pre DBX. To je postavené na novej platforme špeciálne vyvinutej pre toto vozidlo. Keďže Aston nemá v portfóliu nič podobné SUV-čku, nemali ani na výber a nová platforma bola nevyhnutná. Podľa magazínu Autocar ju chce automobilka využiť naplno, a preto sa očakávajú ďalšie modely z tohto segmentu, čo je s ohľadom na financie logický krok. Využívať nejakú platformu len pre jeden model je totiž pre Aston Martin aktuálne priveľký luxus. Marek Reichman, výkonný viceprezident značky, tiež prezradil, že nebudú robiť menšiu verziu tejto platformy.

Zároveň sa hovorí o príchode hybridnej verzie. Vzhľadom na fakt, že Aston vyvíja vlastný elektrifikovaný motor V6, ktorý má nahradiť V8 od AMG, je to aj veľmi pravdepodobné. Prvým modelom, ktorý daný motor dostane, bude superšport Valhalla. Po ňom by však mohlo prísť na rad aj DBX.