Rakúska firma opiera svoje tvrdenie o novú aplikáciu s názvom Anyline Scanner, ktorá by mala urobiť hĺbkomer a tiež skener v podstate z každého štandardného mobilu. Má byť schopná jednoduchým namierením kamery telefónu odmerať nielen hĺbku dezénu, ale podľa potreby zaznamenať tiež označenie, respektíve identifikačné čísla pneumatiky, vrátane dátumu výroby a rozmeru.

Anyline hovorí, že ich software je schopný pomocou najmodernejšieho počítačového spracovania obrazu a umelej inteligencie vytvoriť 3D model každého behúňa, presne ho zmerať, predovšetkým ale dáta zaznamenať, uložiť a zdieľať buď s nejakým firemným registrom alebo rovno so zákazníkmi, ktorí tak majú okamžite prehľad o tom, v akom stave je obutie ich auta a či nepotrebuje vymeniť.

Aj z vyššie uvedeného ste určite pochopili, že nová aplikácia je v prvom rade určená pre pneuservisy či firmy obchodujúce s gumami, takže záznam informácií a ich spracovanie by mali byť rýchlejšie a pohodlnejšie.

Spoločnosť Anyline, ktorá o sebe tvrdí, že chce „definovať budúcnosť mobilného zberu dát“, dodáva, že ich najnovší produkt vznikol v spolupráci s americkým predajcom pneumatík Discount Tire. A pripomína, že „digitalizácia síce spôsobila v poslednom desaťročí revolúciu v bezpečnostných normách automobilov, ale údržba pneumatík tvrdohlavo ostala v analógovom veku.“ Práve zastaralé manuálne meranie chce Anyline zmeniť digitálnym snímaním základných parametrov a údajov.

zdroj: Anyline