Samozrejme nešlo len o nakrúcanie nejakých propagačných materiálov, ale o ostré merané kolá na Nordschleife. Výsledok? Oficiálny rekord medzi kombíkmi. BMW M3 Touring síce ešte nemalo svetovú premiéru, tá prebehne 23. júna na Festivale rýchlosti v Goodwoode, no už si dokázalo uchmatnúť titul najrýchlejšieho kombi na svete.

Nový kráľ

Rekordný čas? 7 minút a 35,06 sekundy. To, že ide o fantastický výkon, je asi každému jasné. Veď predĺžená päťdverová M3 nechala za sebou autá ako Honda NSX, Lexus LFA, Tesla Model S Plaid, BMW M4 GTS či aktuálnu generáciu M5 vo verzii Competition (F90) s výkonom 625 koní.

Zaujímavé je tiež porovnanie so stuttgartským nepriamym (väčším, ale tiež silnejším) konkurenčným kombíkom Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+ s výkonom 612 koní, ktorému mníchovská novinka nadelila 10 sekúnd. BMW svoj rekord samozrejme aj patrične zdokumentovalo a vytvorilo skvelé video, ktoré si môžete pozrieť nižšie. Mimochodom, za volantom sedel Jörg Weidinger, ktorý je prakticky celú svoju kariéru úzko spätý s BMW. 

Pod kapotou by mal byť rovnaký agregát ako v sedane Competition, teda 3,0-litrový dvomi turbami preplňovaný radový šesťvalec s výkonom 375 kW (510 koní) a maximálnym krútiacim momentom 650 Nm. Nie je to síce oficiálne potvrdené, no podľa dostupných správ bude novinka k dispozícii len s pohonom všetkých kolies a výhradne 8-stupňovým automatom.

Čo sa týka interiéru, očakávajte palubnú dosku po facelifte, teda s obrovkým displejom tvoreným dvomi obrazovkami, inak to ale bude klasická trojka Touring. Debut je v každom prípade za rohom, takže na oficiálne informácie nebudeme musieť už dlho čakať. 

Zdroj: BMW

Foto: Motor1