O elektrickom Porsche Macan sa hovorí už nejaký čas, a preto nie sú zábery z jeho testov žiadnym prekvapením. Porsche však ohľadom pripravovanej novinky prinieslo o niečo viac svetla a prezradili, že bude mať výrazne vyšší dojazd ako ich prvý elektromobil Taycan. Podľa testovania EPA (Environmental Protection Agency) dokáže súčasný Taycan 4S zvládnuť na jedno nabitie 365 km. Elektrický Macan by mal vraj prejsť až okolo 482 km a konkurovať tak Fordu Mustang Mach-E a Tesle Model Y, ktoré majú podobný dojazd. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Chýbať nebude ani 270 kW nabíjanie

Porsche taktiež tvrdí, že k dispozícii budú dve rôzne veľkosti batérii a teda aj verzie s rôznym dojazdom. Elektrický Macan by mal stáť na novej platforme VW Group s názvom Premium Platform Electric (PPE), ktorú budú využívať aj budúce elektromobily Porsche a Audi. Od Taycanu si „požičia“ 800V architektúru a k dispozícii tak bude aj rýchle nabíjanie pri výkone do 270 kW. 

Od konvenčných verzií, teda so spaľovacím motorom, by sa elektrický Macan nemal líšiť len pohonom, ale aj dizajnovými prvkami. Zároveň sa stále špekuluje o názve novinky, nakoľko Porsche ešte oficiálne neoznámilo, ako sa bude elektrický Macan volať. Vylúčený tiež nie je ani koniec spaľovacích variantov daného SUV, avšak to bude najmä závisieť od predajov elektrickej verzie. 

zdroj: Car and Driver
foto: Porsche