Ferrari nedávno potvrdilo, že počas tohto roka predstaví svoje prvé SUV. Vozidlo označované stále neoficiálnym názvom Purosangue sme už mohli vidieť na uniknutých fotkách. Pre taliansku značku bude nepochybne dôležité, no klasické športové modely nezostanú na druhej koľaji. Jeden z nich spoznáme čoskoro.

Maranello momentálne avizuje prekvapenie na budúci týždeň. Bez bližších detailov zverejnilo fotografiu, ktorá poodhaľuje krivky neidentifikovanej novinky. Čo by to mohlo byť? S istotou sa to síce tvrdiť nedá, no malo by ísť o šesťvalcový roadster odvodený z vlani predstaveného hybridného typu 296 GTB. Toto rozšírenie portfólia nemožno označiť za neočakávané.

Publikovaný obrázok s najväčšou pravdepodobnosťou zachytáva bočný vstup vzduchu, vrch zadného blatníka a i časť karosérie za dvojmiestnou kabínou. Ide o panely skrývajúce skladaciu strechu. Tá bude asi pevná, textilný zvršok už Ferrari dlhšie nepoužíva. Všetky dnešné otvorené modely tejto značky majú plech, resp. kompozity.

Hybridný pohon sa asi nezmení

Pohon nového roadsteru by mal zabezpečiť 2,9-litrový biturbo šesťvalec doplnený elektromotorom. Systém dosahuje maximálny výkon 610 kW (830 k), krútiaci moment vrcholí hodnotou 740 Nm. V prípade novinky bude mať na starosti väčšiu hmotnosť. Oproti kupé vážiacemu 1 470 kg bude iste o niekoľko desiatok kíl ťažšia, čo sa odrazí na dynamických parametroch. Presné čísla by sme sa mali dozvedieť 19. apríla v rámci premiéry.

Zdroj: Ferrari