Už zhruba štyri roky vieme, že značka Ferrari pracuje na svojom prvom SUV. Tomuto označeniu sa však vyhýba. Dôležitá novinka by sa mala volať Purosangue a talianska automobilka ju aktuálne ukazuje na prvej oficiálnej fotke. Zároveň potvrdzuje jej debut. Ten príde ešte v tomto roku, konkrétnejší termín zatiaľ známy nie je.

Zverejnený záber poodhaľuje prednú časť, ktorá sa štýlom podobá hyperšportu SF90 Stradale. Obsahuje netradične stvárnené diódové svetlomety a veľké nasávacie otvory po stranách nárazníka. Jeho centrálnym prvkom je logo značky. Konkrétnejšie rysy dielca prekrýva tieň, rovnako ako spätné zrkadlá či časť strechy. No viditeľné sú línie kapoty.

Ako to už dnes neraz býva, postupné odhaľovanie vozidla je viac-menej zbytočné. Jeho dizajn sme totiž spoznali predčasne. Môžu za to dve fotografie, ktoré sa dostali na internet pred necelým mesiacom. Okrem celých predných partií na nich bola vidieť aj bočná časť karosérie s výraznými nadstavcami blatníkov. Obrázky zachytávali tiež zadok, kde nechýba kvarteto svetiel a výfukových koncoviek.

Šesť, osem alebo dvanásť valcov?

Vzhľad prelomového SUV, ktoré predstavitelia Ferrari dlhodobo odmietali, teda poznáme. Ale čo technika? Tá zostáva zahalená tajomstvom, hoci pod kapotou sa pravdepodobne objaví motor z dnešnej ponuky. Neoficiálne sa hovorí o troch rôznych možnostiach.

V hre je hybridný dvakrát prepĺňaný šesťvalec s objemom 2,9 litra dosahujúci v kupé 296 GTB maximálny výkon 611 kW (830 k). Zhruba rovnakú porciu sily by mohol priniesť 6,5-litrový atmosférický agregát V12 z modelov 812 Superfast a Competizione. Treťou verziou je elektrifikovaný biturbo osemvalec s kapacitou štyri litre, ktorý má vo vlajkovej lodi SF90 Stradale až 746 kW (1 014 k).

V každom prípade bude toto SUV patriť medzi najsilnejšie autá svojho druhu, Ferrari s ním môže mieriť aj na úplný trón segmentu. Aktuálne môžeme s istotou hovoriť akurát o pohone všetkých kolies. Na bližšie informácie si musíme počkať, kompletnú premiéru očakávame v druhej polovici roka.

Zdroj: Ferrari, Carscoops