Pod kapotou je motor Hellcat V8 s objemom 6,2 litra, ktorý poznáme z áut Dodge Charger SRT Hellcat a Challenger SRT Hellcat.
Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Grand Cherokee Trackhawk je najsilnejším sériovým SUV sveta

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov

Pod kapotou je motor Hellcat V8 s objemom 6,2 litra, ktorý poznáme z áut Dodge Charger SRT Hellcat a Challenger SRT Hellcat. O prepĺňanie sa stará kompresor s tlakom 11,6 psi (0,8 baru). Výsledkom je 520 kW (707 koní) a 881 Nm.


Akcelerácia na 96 km/h trvá len 3,5 sekundy. S funkciou „launch control“ zvládne štvrť míle za 11,6 sekundy. Netreba zabúdať, že toto auto váži až 2433 kg! Čísla zrýchlenia sú teda pôsobivé, rovnako ako maximálna rýchlosť 290 km/h. Najrýchlejšie SUV sveta to ale nie je. Bentley Bentayga s výkonom „len“ 600 koní vyvinie až 301 km/h.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Motor V8 Hellcat s objemom 6,2 litra má výkon 520 kW (707 koní).

S motorom spolupracuje výhradne zosilnený 8-stupňový automat. Ten posiela výkon na všetky kolesá. Kvôli obrovskému krúťaku upravili aj poloosy a zadný diferenciál. Systém 4x4 vie pracovať v niekoľkých režimoch a podľa toho rozdeľuje krútiaci moment medzi prednú a zadnú nápravu. Tow – ťahanie (60:40), Snow – sneh (50:50), Auto (40:60), Sport (35:65) a Track – okruh (30:70).


Okruhový režim naznačuje, že toto auto zvládne aj zatáčať. V zákrute mu bude pomáhať aj favorizovanie zadného pohonu a aj upravený podvozok. Ten je oproti verzii SRT tuhší a širší. Samozrejmosťou sú adaptívne tlmiče Bilstein.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Interiér sa od bežných verzií líši len v detailoch

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Prekvapivo chýbajú karbón-keramické brzdy. Vpredu musia stačiť oceľové 400 mm kotúče Brembo a vzadu 350 mm. Podľa Jeepu zvládne veľké SUV zastaviť z rýchlosti 100 km/h na vzdialenosti 34,7 m. To je viac než dobrá hodnota. Otázka je ako rýchlo sa brzdy pod prehrejú. Ale toto asi nie je auto, v ktorom by ste chceli pravidelne jazdiť okruhové dni...


Agresívny bodykit, štyri koncovky výfukov a nápisy ako „Trackhawk“ a „Supercharged“ naznačujú, že nejde o obyčajný model Grand Cherokee. Vo vnútri však vyzerá omnoho civilnejšie. Nájdeme tu kožu Nappa, karbónové alebo semišové doplnky a 8,4“ displej nového infotainmentu.


Cena ešte nie je zverejnená, ale mala by sa pohybovať na úrovni 85 000 $. Do Európy sa oficiálnou cestou asi ani nedostane. Jediným riešením tak zostane asi len dovoz...