Prehľadnosť

Na konfigurátor sa prekliknete priamo z hlavnej stránky, kde v hornom riadku zvolíte Konfigurátor a ceny. K dispozícii máte celú modelovú paletu s obrázkami áut, avšak rovnako ako pri Jaguare vás stránka presmeruje na anglicky „hovoriaci“ konfigurátor. Rovnako tak si opäť vyberiete motor a potom líniu výbavy. K dispozícii je ešte náhľad štandardnej výbavy a niekoľko obrázkov.

Najprv si volíte motor, potom líniu výbavy.

Následne prejdete cez exteriér a až potom interiér. Všetky popisy sú však v angličtine, so slovenčinou nepochodíte. K dispozícii je obrázok auta a približné nasmerovanie príplatkovej výbavy na tú konkrétnu časť auta. Rovnako ako u Jaguaru. Pri výbere farby si môžete pozrieť auto z viacerých uhlov, avšak veľkosť obrázku je malá.

Pri obrázku auta vidíte, ktoré časti si viete vylepšiť.

Rýchlosť odozvy

Tá je na dobrej úrovni, chvíľku trvá, kým si vyberiete niektorú farbu exteriéru, ale nič strašné. V samotných opciách máte k dispozícii pakety alebo časti výbavy, ktoré na predchádzajúcich dvoch odkazoch nebolo možné jednoznačne určiť, či patria do exteriéru alebo interiéru. K dispozícii máte aj niektoré poznámky k položke, avšak stále v angličtine.

Zmena farby alebo kolies neznamená obrázok auta na celú obrazovku.

Vynútené kombinácie

Také niečo nájdete v Land Roveri v malej miere, ak sa to vyskytne, máte pri danej položke vlajočku podobne ako pri Jaguari. Po jej rozkliknutí vidíte, čo treba pridať a čo sa odráta. Skvelé pre užívateľa. Ceny za jednotlivé položky však nevidíte, jednoducho je to všeobecný konfigurátor pre viaceré krajiny a v každej sa to môže líšiť.

Niektoré položky majú detailnejší popis, stále v angličtine.

Nakoniec prejdete cez príslušenstvo na záverečný sumár, v ktorom máte k dispozícii náhľad auta, príplatkové aj sériové položky, môžete si konfiguráciu vytlačiť, nájsť najbližšieho dealera, alebo si pozrieť technické údaje, čo je opäť detailne rozpísané a nie je to pravidlom. Voči Jaguaru je lepší pri upozornení na vynútené konfigurácie (možno to už zmenil aj Jaguar), zamrzí však ne-slovenské prostredie a možnosť niektorých položiek pre náš trh je otázna. Voči Jaguaru je však konfigurátor na lepšej úrovni.

Celkové hodnotenie slovenského online konfigurátora Land Rover: 8/10

Konfigurátor vynútené kombinácie prehľadne zobrazí.