Obľúbený majestát

Segment superluxusných SUV sa rozrastá ako huby po daždi. Aj automobilky, ktoré donedávna nechceli o zvýšenom type karosérie ani počuť, pretože sa priečil filozofii značky, prichádzajú s luxusnými a napr. v prípade Lamborghini aj „superšportovými“ SUV autami. A veru, Urus je podľa Stefana Domenicali hitom! CEO značky hovorí nielen o vyšších predajoch, ako dúfali, ale aj o ďalších výhodách, ktoré majestátny imagemaker prináša.

„Čakali sme pozitívnu odpoveď verejnosti na našu SUV novinku, ale nie na úrovni, akú dostávame v súčasnosti,“ hovorí Domenicali. „Reakcie zákazníkov sú jednoducho fantastické!“
 

Kupujú a priplácajú

Urus začína na cene okolo 160-tisíc eur. Ale zákazníci na auto míňajú priemerne až 195-tisíc eur. Podstatnou výhodou je aj príchod nových zákazníkov značky prostredníctvom Urusu. 70 % kupcov SUV loví vo vodách Lamborghini po prvýkrát. Následne môžu minúť viac peňazí na niektorý z klasických superšportov automobilky zo Sant‘ Agaty. Značku prekvapil aj počet žien, ktoré si Urus objednali.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Urusom si značka našla cestu aj na trhy, kde klasické Lamborghini nie sú príliš obľúbené najmä pre ich nepraktickosť a nízky podvozok. Predaje hlásia napr. z Ruska a Indie. Predsa, v spomínaných krajinách s nie príliš kvalitnými asfaltovými cestami je vyššia svetlá výška oproti nízkym superšportom žiadaná. Po poslednej jazde cez Čertovicu rozmýšľam, či si kvôli tomu Urus nájde cestu aj na Slovensko. :)

Zdroj a foto: Lamborghini, carscoops